Și-am fost la protestele Roșia Montană

Aș vrea să comentez mai mult, dar am rîs suficient cît să-mi pierd umorul pe drumul pînă acasă. Așa că nu am glume mai bune decît cele pe care le-am văzut acolo, la lucru.

Vreo 150 de oameni, cu indulgență, din care clar jumătate erau simpli privitori. Se vedea că oamenii nu au reușit nici măcar să mobilizeze toți membrii organizațiilor ecologice din Brașov. Dar, în centru, un tip cu o portavoce (foarte frumos, simbolic, etc.) care urla sloganuri idioate.

Problema e cam așa. Dacă ăștia sunt cei din Brașov care nu sunt de acord cu proiectul Roșia Montană, atunci oameni dragi, hai să-l facem că pentru 150 de oameni nu mișcă nimeni nici un deget. Și da, sunteți cam singuri voi, cei 20-30 de oameni care țineați pancarte și urlați.

Și pentru că sunt sigur că o să se mintă că a fost un succes, hai să ne amuzăm un pic cu pancartele pe care le-au avut:

“Nu-mi trebuie aur, îmi ajunge aeru'” Norzeatic

O societate care nu învață din istorie e sortită pieirii. Roșia Montană patrimoniu

EI AUr, NOI ciaNUră.

“Tristețe-n ochii de bunic când dam bogația țării pe nimic!” ~Gani~ (diacriticele aleatoare au fost redate corect)

“Respectînd natura nu am avea lansatoare iar calotele polare n-ar mai plînge de poluare” (raku)

“Nu-mi trebuie mine să mă găsesc pe sine” Norzeatic

“Aur plus cianură egal ură otrăvind natura umană și vegetală în egală măsură” -Cedry2k

“Infectează firescul căutării, oferind mizeria dezinformării! [amortizează intelectul pînă la plafonare amăgind setea de cultură și evadare]” (Aria Urbană)

No, băieți, cu astfel de citate nu impresionați. Adică serios, nu văd ce aplecare morală au Norzeatic, Gani, Raku, Cedry2k și, mai ales, Aria Urbană, care probabil aveau și ei ceva idee în cap la început dar după aia le-a arătat cineva o sticlă de apă plată și au turbat. Oricum, băieți, un citat CULT aveți și voi acolo? Puteți recurge și la un Eminescu, Blaga sau Bacovia, de ce nu? Alea cu ftizia ar fi mers.

RomaniaTrezeste-te
România! TREZEȘTE-TE!

Și pentru că nu am chef să scornesc glume, mă gîndesc că una din problemele organizaționale a fost faptul că a fost vreme faină afară, și protestatarii au mers în natură, să intre în comuniune or something. Pînă una alta, toate bune. La Brașov au fost 1500 de oameni, că vorba aia, un om cu conștiință face cît zece fără.

PS: Poate îmi explică ăștia de ce ‘Murim, salvăm Roșia Montană’ e un slogan atît de popular? Că tot se plîng că ‘i-am supravegheat’. MURIM? Serios? Voi ați luat-o pe legale rău de tot?

PPS: Pînă la urmă se pare că se-aude pe unele înregistrări ‘Uniți salvăm Roșia Montană’. Cînd eram pe-acolo, din mijlocul lor, nu era chiar așa de clar, confuzia a fost foarte naturală. Noroc cu înregistrările.


13 Replies to “Și-am fost la protestele Roșia Montană”

  1. Dorin Lazăr

    Vorbesc de Brașov. Și încă nu m-am dedublat, să fim mai mulți 🙂
    Asta am auzit că s-a strigat. Cum ziceam, poate am înțeles greșit, dar mi se pare foarte improbabil.

Comments are closed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.