Tarkovsky pe net

Întotdeauna e o bucurie cînd reușesc să dau pe net de materiale de calitate disponibile gratuit. În această seară e vorba de filmele lui Tarkovsky, deținute, în mare parte, de MosFilm, care a decis că e cazul să le publice pe Internet, cu subtitrări în engleză și în rusă. Așa că le puteți accesa mai jos (din păcate, doar pe YouTube, nu pot fi aduse aici în această pagină):

Ultimul film al lui Tarkovsky, Nostalghia, a fost făcut fără sprijinul MosFilm, cu Tarkovsky refugiat în Italia.

4 Replies to “Tarkovsky pe net”

  1. Pe bune acum, chiar se uită cineva la un film de Tarkovschi integral? Am văzut Călăuza 9că era obligatori pe vremea mea, împreună cu Căința lui Abuladze), dar la Andrei Rubliov n-am rezistat. MIhalkov e mai rezonabil. Dintre ăia mai „obscuri” îmi plac comediile lui Riazanov (cea mai cunoscută la noi de către cei care se uitau la Cascadorii râsului e „Aventurile unor italieni în Rusia”, dar mai sunt mișto și Garajul și Idilă la birou.

  2. Integral? Depinde. Dacă oamenii sunt în curs de formare a culturii cinematografice, Stalker și Nostalghia sunt musai. Solyaris e iarăși un ‘must’ pentru oricine vrea să își dea ceva talente, și își dorește să explice de ce filmul cu Clooney e slab.

Comments are closed.