From Gara Brașov, with Love

Mult stimate și iubite tovarășe Ponta, Onor conducător.

Ați dat ordin, Onor dumneavoastră, să nu se mai facă cozi la autostradă, că vorba aia, niște bani la buget ar fi stricat, și e mai bine cînd prostanul (adică eu, onor dumneavoastră, nu tovărășia dumneavoastră) plătește bani la buget.

Mai sunteți și mare protector al șpăgarilor de la Bolintineanu, și pentru asta, tovarășe mult iubit și mult stimat, vă suntem recunoscători. Că, vorba aia, dacă vorbim de un prost prins că a dat șpagă, e o treabă, dar dacă vorbim de 100 viitori electori care au dat șpagă e altceva, nu?

În cinstea dumneavoastră, tovarășe Ponta, ridic un pahar de plastic cu cafea, de-ăla la un leu, luat din gară la această oră matinală. Pentru că știu că nimeni nu o să dea doliu național cînd o să mor de frig în gară în Brașov, așteptînd trenul care are întîrziere 75 de minute.

Tovarășe Ponta, nu puteți da un ordin să meargă trenurile cum trebuie? Nu cer mult. Nu cer să scap de niște plăți la buget (deși, onor dumneavoastră, încă mai aștept contabilii tăi să îmi spună cît mai am să le plătesc pe anul trecut, puteți face ceva?) Nu cer nici măcar să scap de la închisoare, dar sunt aici cu vreo 50 de prieteni de-ai mei (mă rog, așa, grosso modo) și stăm în stație în Brașov să așteptăm trenul.

Care are, cum ziceam, 75 de minute întîrziere – doar la sosire, că la plecare e la țanc 😉

Care are, cum ziceam, 75 de minute întîrziere – doar la sosire, că la plecare e la țanc 😉

Haideți, tovarășe, știu că se poate, doar voință politică trebuie. Și acum, că trebuia să fiu deja în Predeal (dar nu sunt, mulțumesc, tovarășe), e moment numai bun să reflectez asupra motivelor pentru care nu sunt acum într-o mașină, poluînd în drumul meu spre mare. Vedeți dumneavoastră, tovarășe, degeaba ați ridicat taxele de pe autostradă (săru-mîna boierule) pentru că nu toți românii o folosesc. Unii din noi mai mergem cu trenul. Știm, este o alegere foarte proastă, dar în alte țări se poate, fără întîrzieri și dureri de cap.

No, tovarășe, dai o lege, ceva, să meargă și CFR-ul după ceas, nu după glume? Sau e prea greu, tovarășe, să faci ceva care să și funcționeze în țara asta?

Cu tot respectul, mult iubite și stimate onor conducător, vă urez tradiționalul „Hai sictir!”

Un mesaj pentru ziariști: mă, de ce nu mergeți la prima conferință de presă să întrebați: „da’ domnule Ponta, știm că USL-ul a cîștigat referendumul vechi pe regulile noi, dar trenurile de ce au întîrziere 75 de minute în țara asta? Ce calamități provoacă astfel de întîrzieri?”

PS: (după cele 75 de minute) Mă, CFR-ul e atît de tare că și întîrzierea a întîrziat vreo 15 minute 😀