Funcționarii publici protestează contra funcționarilor publici

Într-un impuls autoironic, o parte din funcționarii publici ies în stradă să protesteze contra altor funcționari publici.

Și eu cred că e imposibil să rezolvăm chestiile astea în mod normal, prin dialog instituțional. Așa că propun două variante, pentru că se pare că funcționarii publici nu au simțul penibilului..

Prima, varianta Imperiului Austro-ungar, cel care l-a făcut pe Kafka să o ia razna, e să îi punem să depună la ceva birou public o cerere cu nevoile pe care le au ei, după care să li se taie din salariu pentru neprezentare la locul de muncă.

A doua variantă, stil Imperiul Roman, e, cred eu, mult mai distractivă. Varianta asta ar fi cam așa: îi dăm fiecărui funcționar o pila și un scut. Punem față în față funcționarii care cer măriri salariale și cei care ar trebui să le aprobe măririle salariale. Închiriem Colosseum-ul roman, garantăm și o vacanță gratuită pentru funcționarii prost plătiți. Împănăm Colosseum-ul cu camere video HD. Cine câștigă ia și salariile celorlalți, deci putem asigura chiar și dublarea salariilor. În plus, le dăm și o parte din drepturile de televizare, ceea ce nu primesc de la niște proteste neutre.

Pentru ROMA!!! (sursă poză)
Pentru ROMA!!! (sursă poză)

5 Replies to “Funcționarii publici protestează contra funcționarilor publici”

  1. radu

    haha, adica sa dea si ei ceva inapoi? sa aiba un risc? unde ne credem nenica, la privat?

Comments are closed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.