Geek Girls and The Doubleclicks – Nothing to prove

Mai vorbeam din cînd în cînd pe blog despre fete, femei, feminism și alte asemenea (evident, numai lucruri rele pentru că știu, n-am suflet și-s rău). Nu îmi plac manifestele feministe pentru că sunt prea pline de patetism sau pur și simplu idioate, și nu prea au sens. Dar cînd manifestul contra discriminării e ‘făcut cum trebuie’ nu pot să nu-l observ, să-l aplaud și să-l promovez.

În cazul ăsta e vorba de un videoclip făcut de The Doubleclicks, o trupă de geeks, și, în același timp, fete, ceea ce wow, what? De fapt, nu e chiar așa, o mulțime din cele mai faine fete pe care le cunosc sunt geeks, și e ok. Pentru că da, și fetele au voie să fie geeks, și să citească anime, să se joace cu lego, să programeze sau să se uite la Star Trek nu pentru că Jonathan Frakes arată bine în costum spațial. Și da, sunt în lume o groază de geek girls, una ați văzut-o nu demult, la mine pe blog: Felicia Day. Care, apropos, să fie clar, ea a scris scenariul și a și regizat Dragon Age: Redemption.

Așa că vă las să vedeți manifestul, videoclipul pe care l-am găsit prin Wil Wheaton (care era bucuros că apare și el acolo). Go geeks!


One Reply to “Geek Girls and The Doubleclicks – Nothing to prove”

Comments are closed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.