Global warming update (Iunie 2014)

La 1 iunie venea vara. Pe 2 iunie dădeam drumul la centrală, că era prea frig în casă. Soarele nu prea a mai apărut pînă pe 20 iunie, pentru jumătate de zi. De ce?

Am spus-o în nenumărate rînduri că încălzirea globală e o sperietură menită să activeze politic niște copii creduli și menită să creeze rifturi sociale și profit pentru a lu’ Gore și alții asemenea. Dar lucrurile încep să devină din ce în ce mai clare pe măsură ce timpul trece, în ciuda rapoartelor IPCC care ne spun că vine apocalipsa. Dealtfel, acum vreo cîțiva ani buni în celebrul ClimateGate (pentru unii) Pachauri, șeful IPCC, fusese prins sugerînd selecția datelor într-un mod mai puțin ortodox și probabil prea puțin catolic.

Și cum, din păcate, 1998 rămîne încă cel mai cald an, și global warming scientists încearcă să inventeze modele în care căldura se mută la ocean deși singurul mod în care pot face asta este să inventeze măsurători ce nu s-au făcut acum 20 de ani sau 40 de ani.

E atît de multă impostură în ‘știința global warming’ încît nu mă mai miră cînd aflu că UHGS/GISS au măsluit datele referitoare la temperaturile istorice. Pentru că, desigur, cel mai simplu mod de a face pămîntul să se încălzească e să pretinzi că acum 100 de ani era mai frig, mult mai frig.

Sperietura ‘global warming’ devine din ce în ce mai evidentă, și mi-e teamă că atunci cînd oamenii vor renunța la obiceiurile construite din cauza sperieturii încălzirii globale lucrurile o să devină mult mai serioase. Pentru că în momentul în care global warming o să fie expusă ca și impostură, copiii educați să nu polueze pentru că ‘global warming’ vor considera că e ok să polueze cît le dorește suflețelul. La fel cum mi-am pierdut eu interesul pentru ideea de selectare colectivă în momentul în care am văzut că clopotele din Brașov sunt colectate în fix același transport.

Nu de alta, dar nu reacționez prea bine la minciună. În cazul ăsta, însă, nu sugerez că ar trebui să fim iresponsabili. Da, cu mai puțină poluare e mai bine, da, lucrurile pot fi făcute mai bine, cu respect mai mare pentru mediu, da, cei care fac diverse mizerii pentru bani și afectează ecosisteme (cum sunt mizerabilii care captează pîrîuri ca să facă microhidrocentrale) ar trebui puși să plătească serios pentru mizeria pe care o fac.

Dar, din păcate, mișcarea ecologistă își dorește mai mult să fie o mizerie anarhistă în loc să colaboreze cu societatea în limita legilor și cu respect față de ele și să ajute să se facă lucrurile mai bine. De-asta Remus Cernii români (și nu numai) se ocupă cu vînat posturi calde la guvern și legitimat delfinii. Pentru că indivizii ăștia strică, de fapt, orice șansă ca oamenii să devină mai atenți cu mediul înconjurător prin simpla lor prezență.

Așa că rămîne cum am stabilit. Nu poluați, luați-vă mașini mai puțin poluante, mai puțin consumatoare de combustibil, mențineți curate pădurile patriei, all the good stuff. Doar nu aruncați sperietoarea ‘global warming’ că nu sunt nici prost, nici naiv, și am și un creier cu care pot gîndi de unul singur.