Gluma cu ‘pentru că X’ s-a fumat rapid

Toată lumea s-a amuzat la “Pentru că automobile”. A fost comic. Pentru o zi, două, după care am început să o aud la fiecare retardel.

O glumă ca să rămînă bună trebuie folosită cu moderație, altfel se ofilește. Pur și simplu nu te fac mai amuzant; glumele vechi și răsuflate te fac să pari exact ceea ce ești: prost, neoriginal, incapabil de un minimum de autocritică.

Muncește și caută o nouă glumă. “Pentru că automobile” nu mai înseamnă decît că trăiești cu impresia că ești mai deștept decît tipul ăla din interviu.

Și nu ești; ești doar un retardel care repetă ca maimuța o glumă proastă.

PS: pentru cei care nu știu gluma cu “pentru că…”, un scurt istoric. A fost odată “Pentru că pitong”:

După care a fost “Pentru că automobile:


15 Replies to “Gluma cu ‘pentru că X’ s-a fumat rapid”

 1. Cristian Banu

  Ce-avem noi aicea? Chestii-socoteli. Gogule, Gogule, pe unde ți s-or lumina ție ochișorii, Gogule? Victore, viața fără poezie, e pustiu! Nu trage dom’ Semaca, sunt eu, Lăscărică. În nemernicia mea, ca un câine turbat, am mușcat mâna care m-a hrănit. Mâna întinsă care nu spune o poveste nu primește nimic. Decât supărați să stăm, mai bine-un cântec vesel să cântăm. Pentru că automobile. Un fleac, m-au ciuruit. Petru că pitong.

 2. Mircea

  nu le stiam pe astea… in mod special mi-a atras atentia ala cu perversa. un mic search pe Google si m-a socat de cata atentie i s-a acordat. poporu’ il aclameaza si incurajeaza, presa e gramada pe el…
  eu am mari dubii ca tara asta are multi oameni normali la cap.

 3. Dorin Lazăr

  Orice glumă repetată la infinit, chiar și cînd nu e cazul, devine proastă. Deocamdată am decis să încerc (măcar) să ignor curentul ăsta, că și-așa nu pot să fac nimic în privința lui.

 4. Cristian Banu

  Dacă tot ai făcut arheologie lexicală, te-ai oprit la jumătatea drumului. Primul din seria „Pentru că…” a fost ”Pentru că fiindcă” 😉

  Ceea ce e mai nașpa este că „înainte” replicile acestea erau gândite și de aceea aveau o carieră mai îndelungată, acum sunt preponderent perle și trec repede.

 5. ratza

  Mai e un clişeu exasperant: “e de porc”. Am impresia că limba română e greu pentru unii (ca să mai folosesc un clişeu).

Comments are closed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.