Go la incubator

Sîmbătă, 13 octombrie, se va organiza în Brașov o sesiune de Incubator 107 – idei și ‘chestii interesante’. Nu știu foarte multe despre ce înseamnă acest ‘Incubator’, dar ce știu e că printre lucrurile cu adevărat interesante care vor apărea acolo va fi și o lecție introductivă de Go ținută de clubul de Go Tengen din Brașov.

Ceea ce înseamnă că dacă sunteți prin zonă, treceți pe la ceainăria Ceai Et Caetera la ora 18, și aflați cum se joacă probabil cel mai vechi joc pe tablă care a rezistat timpului. Go (Igo în japoneză, Weiqi în chineză, Baduk în coreeană) este un joc cu reguli simple dar cu dezvoltări complexe. Regulile de bază se învață în 5 minute, dar ca să ajungi foarte bun îți trebuie o viață întreagă. E un joc complex în ciuda simplității regulilor, e un joc fascinant în care lupta merge dincolo de simple calcule; un joc în care se pune în valoare caracterul jucătorilor, și care îi ajută să și-l formeze.

Lecția de Go o să fie ținută de Lucrețiu Calotă 5d, cel mai titrat jucător de Go brașovean, conducătorul clubului de Go Tengen. Veniți, că sigur o să vă placă. Și dacă tot sunteți prin zonă, puteți să rămîneți și la celelalte evenimente organizate sub egida incubatorului, pe care le vedeți mai jos.


5 Replies to “Go la incubator”

Comments are closed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.