Gotye feat. Kimbra – Somebody that I used to know

De cîteva zile sunt ‘prins’ de cîntecul acesta, pe care l-am văzut prima oară postat pe Songs and Moods. Vocea lui Gotye și atmosfera cîntecului aduc puternic a Peter Gabriel, poate un pic adus la zi.

Pentru mine Gotye și Kimbra sunt niște noutăți absolute, nu am mai auzit nimic de ei pînă acum. Piesa a venit ca o surpriză; la prima audiție nu am fost deloc impresionat, mi s-a părut prea moale, și îmi dădeam ochii peste cap (oh, Doamne, alt plîngăcios). Dar apariția partenerei în dialog m-a intrigat, și vocea ce aducea a Peter Gabriel m-a ținut să nu închid pagina. Am fost păcălit în a asculta cîntecul încă o dată, și încă o dată. Iar videoclipul m-a ținut fascinat cu fereastra deschisă.

Îmi place instrumentalul care crește pe măsură ce crește și intensitatea duetului și creează o atmosferă potrivită. Nu am mai auzit de mult un duet atît de bun, un dialog între doi artiști care să meargă atît de bine. Mi-a plăcut și metafora cu desenul abstract (relația lor), în care el rămîne închis și din care ea iese, la fel ca și jocul celor doi – videoclipul pune atît de bine în valoare versurile și instrumentalul simplu dar captivant încît mi-e imposibil să aud piesa fără să am în cap metafora lor vizuală.

Gotye și Kimbra au intrat pe lista mea de ‘to watch’ pentru că mai mult ca sigur o să mai aud de la ei muzică bună 🙂