Grădini de vară în Brașov

Zilele astea am ieșit ceva mai mult din casă, și după o plimbare pe deal sau pe sub pădure simțeam nevoia să mă retrag la o limonadă undeva pe măsura reputației orașului: la aer curat, între copaci sau măcar un pic de vegetație.

Doar că atunci când au construit cetatea, stăpânii sași nu prea erau interesați de ecologie așa cum suntem noi acum, așa că au construit casele perete în perete, fără să mai lase niciun loc pe unde să respire. Așa se face că e aproape imposibil să găsești ceea ce se numește în termeni populari “o grădină de vară” în Brașov, una unde să stai la umbra unui copac, sau între ceva frunze.

Așa că vă rog, dacă citiți postarea asta și știți vreun astfel de loc, dați-mi de veste. Sunt mai mult decât interesat.

republicii-vara


12 Replies to “Grădini de vară în Brașov”

 1. Z3Ro

  Terasa de la Coroana se pune?
  Bine, eu mergeam in mizeria aia kitschoasa de Rotmans, dar aia e la Faget, aveau multe tufe si multa apa si era aproape de locu’ unde dadeam cu sapa, dar aveau aproape tot timpul bere rece si toata apa si tufele erau foarte folositoare dupa ce stateam intr-un birou la 33+ grade

 2. Razvan Florin

  Pe Mircea cel Batran. Imediat cum intrii din 13 Decembrie, pe dreapta. Sau pe Uranus este o pizzerie. Napoli sau ceva de genu.

 3. Istvan Kovasznai

  Clubul Copiilor, Dobrogeanu-Gherea colț cu Castelului. Probabil cea mai „verde” terasă din oraș (părerea mea). În ciuda denumirii, au și bere. 🙂

 4. Istvan Kovasznai

  Mai e o terasă faină cu brazi în colțul de sus al Pieții Unirii (nu știu cum se numește localul), exact unde se termină strada Brâncoveanu, unde întorc autobuzele.

Comments are closed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.