Greșelile femeilor în relații

Ăsta nu e un articol pe care să-l scriu eu. Nu aș putea judeca atît de rece și cu atîta claritate femeile, prefer să mă dau neputincios ca Freud, și să spun că singura întrebare la care nu am răspuns e ‘ce-și doresc femeile?’. În schimb trebuie să vă dau un link către un articol pe care îl recomand din inimă întreg publicului feminin care ajunge pe-aici. 

Venit via Vali Petcu, e un articol scris de Sofia Dumitriu de la Art de Vivre, articol în care enumeră cîteva lucruri foarte importante pe care femeile cu un minim de intelect ar trebui să și-l repete pînă îl înțeleg la perfecție. Pentru că recunosc chestiile astea la orice vîrstă: la 80, la 60, la 40, la 30 sau la 20 de ani; și e clar că educația pornește de la cele mai fragede vîrste. Mamelor, cele care încă vă mai educați fetele, e timpul să citiți cu atenție și să fiți atente cum le învățați pe fiicele voastre.

Ca teaser, cîteva idei, pe scurt:

Femeia greseste intr-o relatie neintelegand ca femeia si barbatul nu sunt egali.

Femeia greseste intr-o relatie asteptand ca barbatul sa-i ofere totul.

Femeia greseste intr-o relatie presupunand ca el exista in viata ei pentru a-i rezolva ei problemele.

Știți că nu fac recomandări de genul ăsta în dorul lelii. Mergeți să citiți articolul, acum! Aveți șansa să vă salvați de la zeci de ani de suferință (reciprocă).


8 Replies to “Greșelile femeilor în relații”

 1. Roxana

  „femeia trebuie sa isi asume ca ea va fi cea care are inteligenta emotionala superioara” – aici. Când un „life coach” îți spune că femeile sunt cu inteligența emoțională superioară, urmează aia cu bărbații care sunt cu intelectul și instinctele animalice.

  „Un barbat este construit altfel, nu iti va da niciodata ceea ce relatia cu prietenele tale sau copiii tai iti va oferi. Nu ii cere sa fie altceva decat ceea ce este, o va simti drept o castrare.”; „Barbatii sunt diferiti, dominati de impulsuri testosteronice irationale.” – Mda. Tooootul la bărbați se învârte în jurul sexului, nu? Dorin, nu-i așa?

  Sunt chestii mici, dar dubioase pentru că se bazează pe stereotipuri, chestie care duce mai des la probleme decât la rezolvări. Mai ales că multe din greșelile astea ale „femeilor” se aplică de fapt și la bărbați, doar că cu detaliile puțin schimbate

  Vezi detalii în articolul din pingback.

 2. Roxana

  Dorin, dar de articolul cu greșelile bărbaților ce părere ai? 😀 Că pe mine m-ar jigni descrierea.

  „Barbatul greseste intr-o relatie incercand sa fie el insusi. Cu animalismul sau funciar, cu nevoile sale de copil in cautare de o mama eterna, cu incapacitatea de a suporta orice critica, cu nevoia imatura de fi mintit frumos ca este primul, ca este cel mai tare, cel mai potent.”

 3. Diana

  Well, sunt de acord cu Roxana. Stereotipuri si idei arhaice. Fiecare relație este diferită, specială. Din experiența mea personală, bărbații estici sunt mult mai Inhibati decat cei din west. Au idei preconcepute si un super ego. Eu personal nu as sta cu un bărbat care nu ma face fericita, asta implicând romantism, pragmatism, testosteron, you name it! Bineînțeles ca totul trebuie balansat, trebuie sa oferi ceea si ceri. Si asta duce la faptul ca de fapt bărbații si femeile sunt egale. In my book, of course! 🙂

Comments are closed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.