Hackerii români sunt crescuți cu oteveul

Și nu înțeleg decît o chestie. Ca să fii tare tre’ să spargi serverele de la NASA.

De ce? Păi e simplu. La NASA ie cei mai jmecherași dă jmecherași, și dacă le spargi serverele ai puncte bonus. Că altceva nu ai ce să ai.

Pentru că, iată, aduc la cunoștința hacerilor români un fapt care s-ar putea să-i uimească. A sparge serverele de la NASA e echivalent cu a merge în pădurea de la Măgurele să dai un chef cu lasere inginerești. Distructiv? Sigur. Are vreo valoare? Chiar deloc. Pentru că NASA nu e altceva decît o agenție națională care se ocupă cu tehnică aeronautică. NASA ca și țintă nu are nici o valoare: nu deține secrete extraordinare, nu poate oferi nici un evident avantaj de natură materială și financiară… Este un fel de minister al educației și cercetării, sfertul din minister cu Cercetarea. Serios, vi se pare o țintă extraordinară?

Imaginați-vă: vreo trei secretare plictisite, o cohortă de funcționari la fel de plictisiți, cîțiva oameni care au terminat zece facultăți cu cinci doctorate… Serios, de ce le-ai sparge niște servere? Pentru niște poze? sau de ce?

Dar sună bine pentru românul de rînd, pentru românul otevist. ‘Un hacker român a spart serverele NASA’. Așa-i că orgoliul românesc e gîdilat plăcut la ureche? Așa-i că românul care vegetează în fața televizorului se simte mai tare decît restul universului? Așa-i că îi re-confirmă faptul că e genial, e cel mai tare? Românul e cel mai tare, le-a spart inteligența americanilor, cei mai deștepți dintre americani! Suntem mai tari ca ei, de-aia ne țin în foame, că dacă ne-ar lăsa, le-am arăta că suntem cei mai tari și mai meseriași.

Da’ de-aia, românul va continua să spargă serverele neimportante ale unei agenții care e absolut inertă, fără miză și fără sens.

Important e că el e mai tare ca americanu’.


11 Replies to “Hackerii români sunt crescuți cu oteveul”

 1. Diana

  Dude…NASA nu e doar o agentie nationala care se ocupa doar cu tehnica aeronautica. Se intampla chestii foarte interesante acolo de fapt. Iar security level-ul este foarte ridicat. Research cat cuprinde si tehnologii de varf. Te inseli amarnic cand faci analogie intre NASA si un minister.Plus ca NASA nu este doar intr-o singura locatie. Are laboratore in vreo 15 locatii(parca). Ce-ar fi sa ne informam putin inainte de a vorbi?
  Cu hackerii romani cred eu ca este alta treaba. Conform unei legende urbane, daca “spargi” ceva foarte cunoscut, ajungi apoi sa lucrezi pentru ei. Tot ce se poate, dar eu personal nu am auzit pana acum sa se fi intamplat asta in viata reala. In filmele de la Hollywood…da!

 2. Dorin Lazăr

  Despre National Aeronautics and Space Administration am spus că sunt cercetători, și deci e evident că vorbeam și de ‘tehnologii de vîrf’. Și știu că nu au doar o locație ci mai multe. Ceea ce nu ai observat înainte să vorbești este că stilul abordat era ironic.
  Dar ce nu îmi spui tu este care e rostul pentru care ar sparge cineva serverele NASA. Ce e de valoare pentru un atacator al serverelor NASA? Aștept 🙂

 3. Diana

  Hackerii romani merg pe ideea: cu cat mai cunoscut, cu atat mai bine. Ce ar putea fi de valoare pentru EI, nu stiu. Doar daca nu se ocupa cu alte treburi :P. Nu stiu pana la ce nivel au penetrat in serverele de la NASA, si mai important la care locatie, dar sunt multe entitati care ar plati multi dolari ca sa aiba anumite informatii aflate acolo. Parol!
  Io am observat ironia, dar sa compari NASA cu un minister al educatiei si cercetarii mi se pare lipsa de informatie. Ama am mai recitit inca o data postul tau, si nu am observat sa fi mentionat National Aeronautics si Space Administration. Sau…?:)
  In rest postul tau este dragutz, asa ca nu te mai simti atacat. Mesajul meu a fost unul constructiv. Ia-l ca atare. 🙂

 4. Dorin Lazăr

  NASA este o secțiune din ‘ministerul cercetării’ din US, dacă ar fi să comparăm. E întreținută de fonduri de la buget. Cînd faci comparația cu România, cam aia e. 🙂 NASA e o entitate ne-militară, de cercetare. Activitatea e publică. Informațiile, cercetările și tehnologiile NASA sunt publice. Parol 🙂
  (nu mă simt atacat, serios 🙂 )

 5. Diana

  Si CIA si FBI sunt agentii guvernamentale, intretinute cu bani de la buget. 😀 Nu toate rezultatele cercetarilor sau modul in care s-a ajuns acolo sunt publice. Exista “securitatea nationala” care nu permite ca totul sa fie public. Era doar un exemplu.
  Anul asta am fost printre acei putini norocosi care au prins un internship cu cei de la NASA JPL in Pasadena. Procesul de selectie este foarte dur si foarte riguros, cu background check si conditii de acceptare extreme. Parol ! Obiectul muncii:
  “The students will help to train intelligent computer programs to automatically detect, recognize, and track objects from CCD/CMOS imaging cameras and other sensors. The autonomous target recognition (ATR) system helps the robots and autonomous vehicles to understand the environment, and perform autonomous maneuvers.”
  Asa ca nici cum nu poti compara ce se intampla la NASA cu ministerul cercetarii din RO. Trust me on that!

 6. Dorin Lazăr

  Nici gînd, nu fac asta. Doar vreau să zic că între a ataca ceva gen IRS, NSA, FBI sau CIA și a ataca NASA, e cam ca diferența între a ataca ANAF-ul și MAI și a ataca MEC. 🙂

Comments are closed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.