HTC Magic și Android. O părere

Deja am cam o lună de cînd am telefonul cu Android. Cîteva idei pe care mi le-am format, pe scurt, pentru că nu are sens mai mult.

  1. E o jucărie faină. HTC Magic e un terminal fain. Ecranul e suficient de mare, dacă ai ochi buni încape mult text pe el. Procesorul e bunicel, touchscreen-ul răspunde bine la comenzi, e foarte ușor de folosit, și mai are și GPS. Partea rea e că mufa USB e specială – un mini USB specific HTC care nu face altceva decît să mă oblige să-mi cumpăr cabluri speciale dacă se întîmplă ceva cu ele. Bateria mă ține cam 4 zile dacă nu folosesc intensiv internetul – probabil și mai mult dacă nu fac nimic cu el, dar nu s-a întîmplat așa ceva.
  2. Partea care mă nemulțumește e faptul că sistemul de operare Android a rămas (și va rămîne pentru o vreme îndelungată ) la versiunea 1.5 . Google a făcut o chestie genială, nerealizînd un sistem integrat de update pentru sistemul de operare, lucru care îi degrevează pe ei de problema driverelor, și pe mine de șansa de a actualiza sistemul de operare dacă HTC nu dă un update curînd. De ce e asta o problemă? Pentru că deja au apărut încă două versiuni de Android, și toată lumea scrie soft pentru Android 1.6+, nimeni nu-și mai bate capul cu o versiune de acum 7 luni. Pentru că Android 1.5 a fost livrat pe 30 Aprilie 2009, lucru care îl face deja indezirabil. Say wha?
  3. Fonturile trebuie aduse la zi. Evident, nu se văd ț-urile de pe blogul meu.
  4. Foarte multe site-uri nu au variantă pentru mobil, lucru care încarcă browser-ul cu javascripturi idioate care mănîncă procesorul și bateria mai repede decît poți zice “pîs”.
  5. Browser-ul e destul de fain; e ceva bazat pe webkit din cîte am înțeles.
  6. E incredibil de ușor de dezvoltat aplicații cu Eclipse pentru Android. Prima oară nici nu mi-am dat seama că aplicația a pornit pe telefon, nu în emulator. Nu am văzut diferențe majore la lucrul pe emulator față de rularea aplicațiilor pe telefon, dar, e drept, am făcut doar teste minimale.

Una peste alta, Magic-ul e un telefon foarte fain, păcat de partea cu Android care nu se actualizează ‘curat’. Și cu Google care consideră că e cazul să facă release-uri incompatibile o dată la lună.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.