Iarba europeană

Subiectul zilei de azi este: Ne rîde dom’le toată Europa de ce gazon avem. Hauăleu, s-a oprit Europa în loc de la toate lucrurile pe care le făcea ca să se rîdă de noi, și de-acum Europa nu o să aibă nimic mai bun de făcut decît să se minuneze de iarba de pe arena națională.

Și că, desigur, vom fi de rîsul tuturor la aeroporturi cînd vom ateriza, vom ieși și vom prezenta pașapoartele, moment în care polițiștii de frontieră o să iasă din cuștile lor și o să înceapă să rîdă zgomotos; sau vor da vestea prin sistemul de anunț public: “Doamnelor și domnilor, niște oameni cu un gazon jenant doresc intrarea în țara noastră”.

Acum o să umblu chiar la mine în casă cu ceva jenă. Adică, bă, să stea Europa să se uite la meciul Franței cu România și să se amuze de gazonul meu? Deja simt nervii cum mă cuprind, și îmi dă o stare de iritare crescută. Păi bravo, mă, de-asta plătesc eu taxe, ca să mă rîdă europa pe la colțuri că nu am gazon?

Din fericire, am un răspuns pentru cei ce mă întreabă ce s-a întîmplat cu iarba de pe National Arena. “În România iarba de calitate se fumează, nu se lasă aiurea pe teren”.

Revenind pe o pantă mai serioasă, am un mesaj foarte important pentru țară: Dragi români. nu rîde nimeni de nimeni. Probabil vreo trei, patru fani de fotbal o să se amuze pentru vreo zi, două, dar le trece. Nu, problema e de fapt că tu, române, te simți urmărit de rîsetele europene. Și știi de ce e problema ta? Pentru că tu știi că de-abia aștepți să i se întîmple și europeanului un pocinog, și o să-i reamintești de asta pe vecie. O să-l întrebi întotdeauna pe neamț ce a fost cu Hitler, sau pe francez de ce au luat mereu bătaie în luptele esențiale. Pentru că nu ai liniște, române, dacă nu moare și capra vecinului.

Toată treaba asta cu rușinea e datorată faptului că tu, române, îți bagi nasul unde nu-ți fierbe oala: în ciorba altuia. Și atunci o să-ți fie rușine. Dar europeanul nu e așa. El rîde o zi, după care merge mai departe la muncă, și-și face treaba, spre deosebire de tine, care te chinui zilnic să-i arăți că ești genial. Și tot tu o să te bagi în casa altuia, o să-ți judeci vecinii, vecinele, oamenii din cartier, tot; o să dai judecăți de valoare despre orice, și o sa ceri familiei tale să se poarte impecabil, ca să nu te facă de rușine. Nu o să ceri, ci o să impui, cu sadism, cu ură, aproape. Pentru că tu, între toți, tu, române, ești cel mai genial; N-ai cusur, monșer!

Așa că-ți recomand să mergi să fumezi un pic de iarbă europeană, poate te mai calmează. Și lasă plînsetele ‘că vezi doamne te faci de rușine’. Ești ipocrit, și dacă e ceva să te facă de rușine, apăi ipocrizia e.


13 Replies to “Iarba europeană”

 1. Marius

  simpatic mesajul tau, dar nu’i vad rostul. cei care au acces la blogul tau nu cred ca sunt in categoria paranoicilor care nu dorm de grija europei 🙂

 2. Marius

  eu ma refeream la cei cu acces la internet in general. m’am uitat si acum la comentariile articolelor de pe hotnews si nu am vazut cuvantul europa. mie mai penibil mi s’a parut guristul ala care in loc de imnul national a cantat o compozitie proprie. fa si cu el un articol 😀

 3. Dorin Lazăr

  Din nefericire nu mă uit la fotbal și la televizor, în general. Deci nu prea pot să mă pronunț în legătură cu ceea ce nu am văzut.
  Public cu internet se plîngea prin niște locuri pe care le accesez eu. Nu le dezvăluiesc, pentru că nu are sens. Atitudinea rămîne, și ce am scris rămîne.

 4. Marius

  nici eu nu ma uit de obicei dar am vrut sa vad “arena nationala”.
  da, atitudinea de “eu sunt centrul universului” ramane, eu o cunosc better than most 😉

Comments are closed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.