Identitatea bloggerilor – Detective Deepshit is on the case

Nu sunt mare cititor de bloguri. Nu prea am vreme, nici să scriu, nici să citesc, și dacă aș avea vreme sau inspirație să scriu (altceva decît fragmente de 20-30 de rînduri) aș scrie altceva. În orice caz, observ că devin un blogger. Îmi pun cîteva însemnări pe net, care au cititori, puțini dar buni, sunt în prima pagină din google dacă vei căuta după „Dan Bursuc” și nu știu nici o cale de a mă sustrage acelei poziții.

Cei mai mulți dintre cei ce citesc ce scriu eu mă cunosc. Cei ce mă citesc știu despre cine e vorba, nu sunt sursă de informații, de umor urban sau de orice altceva, însemnările mele sunt oglinda a ceea ce gîndesc, combinate cu multă, multă plictiseală, sau motivate de un eveniment sau o conexiune făcută cîndva. Și mai ales, postările mele sunt de fapt exerciții de scriere… să nu uit că mai știu și să scriu… pînă la următoarele momente de inspirație.

Cum ziceam, cei care mă citesc în general știu cine sunt, cum arăt și de ce. Sunt sigur că același lucru se putea spune și despre ‘marii bloggeri’ de azi la un moment dat… Acum însă bloggerii nu mai doresc să fie cunoscuți. Pentru că în spatele numelor și opiniilor supărate stau niște oameni simpli și extrem de banali, lipsiți de originalitate.

Cine este în spatele blogului ‘grigore.org’? se întreabă lumea. Sau în spatele lui… în spatele lui… Dar chiar contează? Acum serios. Dacă „Senil Senilovici” e în spatele lui X.blog este vreo diferență?

Fiecare blog e un personaj. Că are legătură sau nu cu o persoană reală… cu ce vă deranjează lucrul ăsta? Chiar trebuie să știm ‘care al cui e’? Întîmplător, eu construiesc pe Dorin Lazăr, adică pe mine însumi. Poate alții nu fac asta… Poate nu există nici un grigore, gigel, sau nici o eloa urîtoare de bărbați. Dar sunt niște personaje – sunteți liberi să le observați să le criticați, să le ajutați să crească sau nu. Iubiți personajul. Sau nu. Vă exprimați părerea sau nu. vă legați personajul de al celorlalți… sau nu.

Dar nu vă mai interesați atîta care e care. Un nume din spate nu ar face nici o diferență. Pînă la urmă doar biografii autorilor trebuie să știe.