Idioții zilei. Azi: oamenii cu Rromânia

Nimic nu e mai enervant decît un dobitoc persistent. Orice glumă de bun gust se repetă o dată, de două ori, după care se pensionează decent pentru măcar un an.

O glumă însă persistă. Nu e glumă, e rrealitate, pentru că, nu-i așa, glumele nu sunt atît de reale 🙂 Așa a apărut faza cu Rromânia, o fază pe care o vezi prima oară te cam bufnește rîsul, a doua oară o iei în serios iar a treia oară deja începi să te uiți la cel care emite cu ochi suspicioși, întrebîndu-te prin ce întîmplare nefericită ai apucat să împarți păreri cu el.

Rromânia e un fenomen care apare mai ales la blogurile care își permit – fie cocalari cu tupeu, fie demi-intelectuali cu iluzii de finețe care se simt ‘șicniți’ că sunt într-o țară care dă atîția infractori țigani. Păi bine, domnule deștept, dacă deștepții ca tine nu fac nimic și stau pe fundul lor, normal că infractorii vor fi prevalenți.

Dacă nu te respecți pe tine și comunitatea din care provii, cum te aștepți să te respecte altcineva? Mie mi se pare o ecuație de bun simț: cît timp tu ești primul care să te iei peste picior, nimeni în lumea asta nu o să te respecte. Cît timp tu ești primul care dă din cap aprobator cînd italianul te face țigan, atunci tu meriți să fii numit țigan. Atunci cînd primul lucru pe care îl spui despre tine că ‘trăiești într-o țară de țigani, de mizerabili și de sărăntoci dobitoci’, te-ai făcut automat unul din ei. Ce imagine vrei să aibă România în lume dacă tu, de-acasă, te uiți la țara ta și spui că e cea mai de rahat?

Nu zic că trebuie să ne îmbătăm cu aer și să îi aburim pe toți că România e cea mai tare chestie de la apa plată încoace. Nu înseamnă că nu putem să ne respectăm pe noi înșine.

PS: Apropos, în aceeași categorie intră și dobitocii cu ‘Românica’. Românica, cu accent pe â-ul ăla, este sau ar trebui să fie proiectul de arhivare a tuturor creațiilor artistice sau științifice de limba română. V-aș da un link, numai că internetul e prea încărcat de dobitoci care cred că e cool să-ți jignești țara de origine doar pentru că îți imaginezi că ești cu 10 centimetri mai deștept, și dacă pleacă ei din țară scade IQ-ul la 10%.


2 Replies to “Idioții zilei. Azi: oamenii cu Rromânia”

  1. krossfire

    Pai ”rromanii” sunt aceeasi oameni care in ratb nu vor sari in cazul in care un coleg de autobuz e atacat. In schimb, sunt primii care vor scrie pe blog ”ce au vazut” si cum vina e doar a tarii.

  2. Dorin

    Da, normal, același individ cu Rromânia în gură e cel care e cît se poate de rromân. Doar își recunoaște țara din care provine.

Comments are closed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.