De ce mă implic

Primesc întrebări, uneori, de ce blogul meu devine mai activ în preajma alegerilor sau evenimentelor politice. De ce mă implic în troaca asta care e politică? Îmi ies bani din asta? Am vreun alt avantaj?

Răspunsul meu e întotdeauna: “am datoria morală de a mă implica”. Și este, pentru că dacă nu m-aș implica în “viața cetății”, ce fel de intelectual aș mai fi eu? Pentru că până la urmă despre asta este partea cu intelectualitatea. Să demaște frauda, să deschidă ochii celor care nu văd clar. Eu, teoretic, sunt mai inteligent decât o parte din cei din jurul meu, deci aș vedea minciuna și falsul mai repede. Sau poate anumite lucruri le văd mai clar decât cei din jurul meu.

Ăsta e motivul pentru care blogul ăsta a scris despre faptul că PNL-ul îl va face președinte pe Victor Ponta încă din 2012, iar despre Ponta scrie încă de pe la începuturi că e omul de care ar trebui să ne fie cel mai frică din PSD, pentru că spre deosebire de ceilalți, Ponta are aplecarea necesară unui dictator de stânga de maniera lui Stalin sau Hitler. Nici nu e departe: cu doctrina naționalistă pe care a adăugat-o socialismului, nazismul (NationalSozialismus) nu e deloc departe. În momentul ăsta, diferența dintre Hitler și Ponta e că Hitler a fost veteran de război, fiind un pic mai respectabil decât Ponta care nu a reușit decât un doctorat furat și servit de cartofi prăjiți în McDonalds-urile franțuzești.

Ca intelectual, astfel de abuzuri mi se par clare, și încerc să le explic aici în mod cât mai clar să le vadă și alții ca mine. Poate eu nu ajung la omul din Teleorman care votează de zece ori cu Ponta, dar poate că doi, trei oameni care citesc ceea ce scriu aici o să ajungă la ei.

De ce mă implic? Pentru că văd lucrurile, și nu pot să mă bag cu capul sub pământ și să mă fac că nu le văd. Ele sunt, se întâmplă, și nu aș vrea ca oamenii din jurul meu să cadă pradă fraudei. Pentru că unele lucruri odată făcute nu mai pot fi desfăcute. Pentru că suntem lângă un butoi cu pulbere, și pentru că vrem să rămânem ferm pe poziții, în sfera de influență a vestului, nu vrem să ne întoarcem din nou spre est.

Și pentru că Ponta este președintele care unește prin eliminarea celor care nu gândesc ca el.


7 Replies to “De ce mă implic”

 1. __Vali

  “Ponta are aplecarea necesară unui dictator de stânga de maniera lui Stalin sau Hitler”

  “Norocul” nostru e ca Romania nu e Rusia sau Germania, iar ghinionul e ca ar putea usor deveni Venezuela Europei 🙁
  Speranta acum e la imperialistii astia americani 😉

 2. DanC

  De ce te implici? Ca sa parafrazez o brasoveanca de pe-aici: “pentru că te mâncă-n cur!”, d-aia 🙂

  Acu’ serios vorbind, mai sint vreo doua motive: de ex cind vezi bloggeri fara talent si mirlani avind trafic ‘through the roof’ (nu dau nume, se stiu ei), nu-i asa ca iti spui “bai tata, I can do better than that” ?
  Plus, are si o latura de stress relief, te mai descarci… 🙂

Comments are closed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.