În atenția tovarășului Andrei Muraru

Bună ziua tovarășe Andrei Muraru,

Am auzit cu deosebită plăcere că ați început să monitorizați Internetul pentru opinii fasciste și rasiste,1)Oxford Comma, ca să vă fie clar, o, voi, naziști ai limbii și doresc să mă autodenunț tovărășește.

Spre deosebire de tovarășii mei bloggeri, eu am emis pe acest blog opinii rasiste (am vorbit despre țigani) și, de asemenea, am dat o explicație despre ce e fascismul. Mă simt, așadar, direct vizat de aparatul dumneavoastră de monitorizare care, spre deosebire de aparatele tipic fasciste, dă mai degrabă în cenzură comunistoidă, și deci este exceptat în fața legii.

Vă mulțumim că ne-ați anunțat. Diseară mă duc să beau cu tovarășii mei bloggeri care gândesc rasist sau cum nu vă convine dumneavoastră. Mâine însă vă aștept cu cătușele, ne e teamă ca nu cumva să pierdem prea mult timp în libertate, nu de alta, dar poate împingem niște idei fasciste în populație și s-ar putea să prindă.

Așa că, tovarășe, ca să grăbim procesul, despre ce ar trebui să vorbesc pe blog? Despre Corneliu Zelea Codreanu? E ok dacă vorbesc despre Gheorghiu Dej? Despre Stalin? Despre cine nu am voie să vorbesc, tovarășe?

Încep să cred că cei zece ani de dictatură Băsescu au fost singurii ani de libertate pentru români. Heil Johannis!

Ăsta om! De pus portret în fiecare sală de clasă!
Ăsta om! De pus portret în fiecare sală de clasă!

NOTES   [ + ]

1. Oxford Comma, ca să vă fie clar, o, voi, naziști ai limbii

11 Replies to “În atenția tovarășului Andrei Muraru”

 1. Manuel Cheța

  Și eu am scris despre țigani. În Germania li se zice Zigeuner, în UK gipsies, dar la noi nu le poți zice așa. Ei bine, le zici pe nume, nu rromi.

 2. Z3Ro

  acu` daca nu esti intre prieteni si le zici zigeuner nu se uita foarte frumos la tine… dimpotriva…

 3. Perkele

  Pe finlandeza tigan e romaani si roman e romanialainen. Peiorativ se mai zice si mustalainen (musta = negru), dar asta e alta treaba. Presupun ca mai sunt si alte limbi cu in care tigan suna similar cu roman, ce te apuci sa faci, sa te duci in fiecare tara si sa le ceri sa modifice?

 4. krossfire

  Cu toate astea, comentariile vorbesc despre “eroul Antonescu”, “pericolul evreiesc” si despre “adevarata Epoca de Aur”, deci o problema chiar exista.

  Evident, solutia nu va fi niciodata “monitorizarea si pedepsirea”, ci “educarea”. Romanii au nevoie de mai multe lectii de istorie pe bune, mai ales dupa 40 de ani de mistificare comunista si inca vreo 15 de mistificare de tranzitie (asa-zisa “redescoperire a eroilor”). Ar fi suficient pentru a nu mai auzi idiotenii din gura unor oameni presupus inteligenti (de la anumiti oameni nu te astepti la prea mult si, pana la urma, toate paturile sociale au nevoie de eroi mitologici).

 5. Mih

  Oare despre educatie o fi vorba cand un Alexandru Florian cere inlaturarea bustului lui Mircea Vulcanescu din spatiul public? Sau cand apologia marxist-bolsevic-comunista este exclusa din randurile nocivitatilor sanctionabile? Si or fi “pe bune” demersurile care (re)consfiintesc legitimitatea unor decizii judecatoresti luate de bolsevico-comunisti in anii ’50 impotriva “dusmanilor de clasa”?

Comments are closed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.