În ce lume trăiesc?

Din cînd în cînd realizez (cu greu) că lumea în care trăiesc e un pic diferită de cea pe care mi-o imaginez eu. Revelaţiile îmi apar cel mai des citind sau văzînd ştirile.

Şi iată care ştiri îmi sar în ochi din reader-ul meu cu 1000+ articole de citit:

Un individ înarmat cu o sabie a jefuit o benzinărie

Jaf armat în Constanţa

Jaf cu cagule în Braşov (http://www.adevarul.ro/articole/brasov-jaf-cu-cagule-la-brasov.html)

De cînd România a devenit ţară de un jaf armat pe lună?

Mai apoi, văd că nu l-au îngropat încă pe Michael Jackson. Ce??? După o lună şi ceva? Îngropaţiiiiiii-l că nu ştiam ce miroase! (Dar serios, care e intenţia? să ţină concertul vieţii lui la Bucureşti cu Madonna?). Şi ca să rămîn în ‘entărteinment’: Ansamblul vocal instrumental Black Eyed Peas a stat în topul Billboard timp de 20 de săptămîni pe primul loc. Cu aceste mizerii:

Singurul mod în care poţi sparge un astfel de record deţinut înainte de trupe gen Beatles şi Rolling Stones este ca restul trupelor şi muzicii din lume să fie INCREDIBIL de proaste. Hai mai bine să urmărim un remake după o piesă a lor, ca să nu ne acuze oamenii că suntem răi că nu ne place muzica scoasă prin sintetizator. Şi originalul pentru cei care nu are culturi muzicale

Ce e păcat e că acum, cînd avem tehnologie să le auzim cele mai fine acorduri şi să le vedem cele mai spectaculoase producţii în HD, în cel mai mic detaliu, pseudoartiştii ne lovesc cu gunoaie.

Nu o să mai vorbesc despre oameni invadînd stadioane în minutul 88 (căţei, nu mă sfîşiaţi), cu terorişti eliberaţi pentru că vezi doamne suferă, sau alte tîmpenii de genul ăsta. Doar închid tot: televizor, site-uri de ştiri… Parcă sunt lucruri mai importante de făcut, gen mirosit iarbă prin poieni sau pe dealuri. Şi nu-mi mai pasă în ce lume trăiţi voi. Eu nu trăiesc în lumea asta.


6 Replies to “În ce lume trăiesc?”

 1. grigore.vasilica

  Daca pe tine te ingrozeste lumea in care traim ,iti dai seama ce calvar e pe noi astia “mai tomnatici”, care am dus o viata fara asa de multe complicatii si dureri de cap.Pentru noi era bucurie venirea primaverii, a verii cand mergeam la garla, nu stiam de mare decat din carti si era ceva la care nu visam,toamna era si ea la fel de frumoasa, era marcata prin incepera anului scolar cand ne revedeam colegii,impartaseam impresii din vacanta si culmea desi nu plecam la greci,la turci sau la bulgari aveam ce povesti. Iarna.. era bucuria noastra,venea pe atunci(dar pe furis) Mos Gerila dar nu era asa de bogat ca Mos Craciun,aducea un covrig,un mar ,o nuca..,ciocolata nu stiam ca e asa dulce si creste glicemia.Si culmea eram asa de fericiti…Acum am vrea sa trecem peste acest anotimp care da atata bataie de cap mai ales autoritatilor.Sunt multe de povestit….oare putem face abstractie de tot ce se intampla si sa ne creem lumea noastra in care sa putem trai linistiti?

 2. dorinlazar

  Poate că tocmai “cei mai tomnatici” sunt de vină că acceptă asediul cu astfel de nebunii – cei tineri neștiind nimic despre mers la gîrlă, pe dealuri, sau iernile la gura sobei. 🙂
  Dar nu ajută pe nimeni să arăt cu degetul vinovați…

 3. grigore.vasilica

  Lucrurile au evoluat asa de mult …ca “vai de parintii care nu-si asculta copii” ,glumesc, poate suntem depasiti de situatie asa ca trebuie schimbat cel care tine haturile.Imi place subiectul ,tocmai pentru ca imi este greu sa accept toata aceasta nebunie.De aceea sunt deschisa in a asculta ca sa fac fata…

 4. dorinlazar

  Adevărat, nu de copii trebuie să asculte părinţii, ci de ei înşişi. Ar trebui să îşi reamintească faptul că sunt responsabili pentru ţara în care trăiesc. Nu copiii au făcut ţara aşa cum e, ba din contră. Şi copiii de acum nu au de la cine să înveţe, aşa că fac şi ei ce pot.
  Cît despre hăţuri… fiecare trebuie să le ia în mînă pentru sine. Altfel nu se poate.

 5. neloial

  well… n-aş şti să spun ce e mai rău – cântecul sau filmul pe a cărei coloană sonoră se regăseşte… cât despre lumea în care trăiesc – deocamdată e orientată spre altceva decât cultură, drept pentru care prefer să mă uit în urmă mai mult şi mai des, până când etapa de fashion victim trece, şi se trezeşte şi lumea.

Comments are closed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.