În loc de concluzie, după aceste zile nebune…

S-au spus multe despre mine. Oamenii clar nu citesc cu mintea cele ce le-am zis aici – dar o să revină peste săptămîni, luni sau chiar ani. O sa citească atunci, și o să se întrebe de ce nu au văzut și ei lucrurile pe care le-am zis eu. Lucrurile pe care le-am văzut eu.

Există un motiv. Au trecut prin cea mai agresivă campanie de destabilizare a unei țări pe care am văzut-o pusă la punct. Cu isterici precum Dana Grecu, cu oameni ca Radu Tudor, Gîdea, Badea și nu numai oamenii s-au strecurat în subconștientul românesc, generînd o isterie fără precedent. Oamenii lipsiți de repere au mîncat ură pe pîine – programul de ură era zilnic, îndoctrinarea constantă. Programul a reușit.

Pentru oameni e de bun simț că trăiesc într-o dictatură. Reacțiile lor sunt psihotice – orice frază care nu e în concordanță perfectă cu discursul plin de ură pe care îl au devine o frază dușmănoasă – o ofensă personală. Și nu mai miră pe nimeni replici primite pe messenger precum:

(6:34:35 PM) X: salut!
(6:34:48 PM) X: ce mai zici?
(6:36:23 PM) Eu: la muncă
(6:36:32 PM) X: la ora asta?
(6:37:06 PM) X: ti-am citit discursul de pe blog
(6:37:28 PM) X: si reiese ca esty basescian
(6:37:51 PM) X: ce ti-a oferit ma asta de il ridici atata in slavi?

Discursul plin de ură a început subtil. După pierderea alegerilor de către Geoană au început cu ura față de cei din afară. A urmat apoi cu interiorul – și au demolat moral și psihic toate barierele pe care le punea populația.

Nu a știut poporul să închidă televizorul. Veninul a curs, și a afectat mental generații. Arhitectul acestei înveninări e necunoscut mie, dar e foarte abil, iar reușita deplină. Acum și eu aștept distrugerea echilibrului curent. Aștept căderea guvernului. Sunt gata pentru dictatura ce va urma.

E spațiul pentru concluzii nu pentru explicații, dar se pare că mai e necesară o explicație. Cînd am pomenit de Mihai, sunt sigur că toți ați înțeles că am înnebunit. Nu am înnebunit. Casa Regală e singura instituție care s-a menținut un pic de echidistanță – e singura care poate să salveze echilibrul României și să ne salveze de la alunecarea în anarhie. Nu prin instaurarea monarhiei, ci prin medierea acestei lovituri de stat. Prin arbitrajul pe care îl poate oferi unui guvern și președinte în cădere, și unor extremiști în urcare.

Am scris mult în seara asta. Poate auziți ce am de zis. Dar e foarte greu ce a scris acolo, e greu și e incomplet. Seria asta deja o să mă pună pe destule liste negre, dar e în van dacă nu stați să și înțelegeți.

Eu mă opresc aici.


4 Replies to “În loc de concluzie, după aceste zile nebune…”

  1. __Vali

    Indobitocirea democratica a majoritatii boborului de catre antene si irealitati coordonata cu maiestrie de tonomate si finantata de “oamenii de bine” a reusit pe deplin. Traiasca rivolutia, jos dictatoru’!

Comments are closed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.