Cîteva posibile efecte ale închiderii hipermarket-urilor în weekend-uri

Un liberal și-a amintit că e de dreapta și s-a gîndit că e momentul perfect pentru a mai introduce o lege. Suntem siguri că această lege va stimula economia pentru că:

 1. Se vor elimina niște locuri de muncă plătite suplimentar (conform legilor statului). Cu alte cuvinte…
 2. Se vor încasa mai puține taxe (e bine!) și…
 3. Piața muncii va fi inundată cu niște oameni care nu au foarte multă calificare, oameni care vor deveni șomeri
 4. E un pas înainte pentru că libertatea e pe deplin servită de o lege țintită pe cîteva ținte clare… Adică fix…
 5. Companiile care vor pleca din România – în fond, de ce să-și mai bată capul?

Pe cine vrea să protejeze această lege? Pentru că pe mine, cetățean al României, nu mă ajută cu nimic. Poate ajută pe… Hmmm. Pe cine oare?

Pe cîteva lanțuri precum MegaImage, Billa si Lidl? Sunt curios, care din ăștia au prieteni buni prin partidul liberal, corupt și democrat?


11 Replies to “Cîteva posibile efecte ale închiderii hipermarket-urilor în weekend-uri”

 1. SSSaiyan

  Legea este de o enormitate macabră. Nu știu cine e ciuguliciul ăsta liberal, dar în locul lui Crin, l-aș pune în capul listei PSD-ului, dacă tot își dorește un stat așa de potent și influent.

  La scară mare, ideea se vrea a fi una care protejează micii producători din piețe, iar cetățeanul să meargă să își cumpere buruienile de la tarabă. Dar acolo este o evaziune imensă, prin lipsa caselor de marcat.

  Ca de obicei, niște impotenți. Au vorbit de tot felul de legi, de regionalizare, de modificarea Constituției, de autostrăzi, etc. Și le-au făcut pe toate, din păcate doar pe hârtie.

  Îl văd pe Dragnea cum povestea de regiuni, cum le colora pe tabletă, îl văd pe Șova cum trăgea liniuțe de la Comarnic la Brașov pe caietul dictando. Și între timp, Dacia o să plece din România.

  Din păcate, oamenii din PNL devin și ei o apă și un pământ, ca toți ceilalți politicieni. 🙁

  Semnat … un liberal înduioșător de trist. 😉

 2. Daniel Mihu

  Nu cred că „evaziunea imensă” e problema din piețe. Producătorii agricoli plătesc și ei impozite. De anul ăsta li s-a băgat un nou impozit pe construcții speciale.

  Problema din piețe e că foarte mulți de acolo nu sînt producători autentici, ci mîna a doua sau a treia din lanț. Și chestia interesantă e că fructele și legumele importate(!!!) pe care le găsești în piață sînt de cele mai multe ori mai ieftine decît alea românești. Urmăriți prețurile la roșii primăvara asta. Alea italienești vor fi mai ieftine. Da, pe ăștia i-aș obliga să folosească obligatoriu casă de marcat. Pe ăla autentic nu. Oricum, soluția cu eliminarea șperțarilor agricoli ar fi simplă dacă și administratorul piețelor (municipalitatea care e mai preocupată să sifoneze bani cu „reabilitarea” sistemului termic centralizat sau orice altceva) ar vrea să facă ceva în sensul ăsta.

 3. Mircea

  Dacia oricum pleaca la un moment dat din Romania. la fel si altii…
  voi nu pricepeti ca argumentul infrastructurii nu e unul serios? in trecut era mult mai rau si nu i-a impiedicat lipsa autostrazilor.
  e doar o scuza, pentru a evita sa spuna direct: ati devenit prea scumpi si cu pretentii (ex: asigurare medicala).
  cat timp altii sunt mai ieftini, pericolul e prezent.

 4. Mircea

  si sa nu mai spun ca ipocritii de la Mioveni uita de subventiile si alte facilitati fiscale de care au beneficiat si probabil inca beneficiaza. asta tocmai in lipsa altor conditii, gen infrastructura.
  dar cand profitul nu e “super-maxim”, restul nu mai conteaza…

 5. Dorin Lazăr

  Mircea, nu pricep de ce crezi că Dacia ar trebui să RĂMÎNĂ în România. Tu crezi că Renault are nevoie de o scuză ca să iasă din România? sau poate crezi că e ceva rău în faptul că “ipocriții de la Mioveni” vor să facă mai mulți bani? De ce? Cînd a fost ultima oară cînd ai făcut ceva din pură generozitate? Și cînd nu a fost generozitatea aia arătată din pur egoism?

  Eu zic că da, dacă nu le convine, Renault ar trebui să plece din Pitești. De ce nu?

 6. Daniel Mihu

  Dacia nu-i a francejilor, nici a noastră. Ci a urmașilor urmașilor noștri, lăsată moștenire de Burebista.

 7. Mircea

  ca de obicei, e mai complicat decat crezi tu.
  in rest, poa’ sa plece, ca de aia traim intr-o lume libera.

Comments are closed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.