Introduceri de picioare

Azi îmi bag picioarele în:

 • Microsoft, pentru că nu-mi permite să folosesc uneltele lor pe Windows-ul de acasă pentru că nu am XP Professional, ci doar XP Home Edition. Da, luat pe bani. Este o invitaţie la piraterie, şi pentru cei ce înţeleg cît de cît ideea de  software, NU EXISTĂ NICI UN MOTIV SERIOS pentru care nu s-ar putea rula emulatorul respectiv pe sistemul meu de operare.
 • Art Gallery (de fapt mi-am băgat picioarele de acum mai multă vreme) pentru că le face imposibil traiul colecţionarilor de reviste care apar săptămînal. Chiar dacă colecţia e superbă, nu merită efortul de a căuta săptămînă de săptămînă revista. Din aceeaşi colecţie  mai e un atlas şi acum despre oameni de ştiinţă, dar guess what? Fuck you, DeAgostino, nu îmi mai dau banii pe revista ta.
 • Toţi proştii care recomandă produse şi ‘soluţii’ Microsoft.
 • Ubuntu pentru că distribuţia aia devine din ce în ce mai crappy.
 • Cărţile de IT scrise în dorul lelii şi cu picioarele.
 • API-urile Microsoft gîndite cu picioarele şi implementate mai rău decît cu picioarele.

După cum vedeţi, IT-ul provoacă pasiuni puternice.


14 Replies to “Introduceri de picioare”

 1. Ovidiu C.

  Cât despre cărţi, algoritmul pe care îl aplicăm noi (eu şi prietena) este următorul:

  1. Se găseşte un titlu nou ca recomandare într-o carte bună pe care o avem deja.
  2. Se citesc review-urile de pe amazon.com.
  3. Se face rost de PDF.
  4. Se parcurge PDF-ul în mare.
  5. Se comandă cartea de pe alibris.com.
  6. Se citeşte cartea.

 2. dorinlazar

  asta nu face API-urile de la MS mai digerabile. Cît despre Ubuntu, aveam impresia că e o distribuţie cît de cît finisată, şi m-am înşelat. Poţi să consideri că e doar o enervare de moment 😛 Pentru posteritate, însă, ţin să menţionez că în nici o distribuţie nu m-am simţit la fel de bine ca în RedHat 7.3

 3. Mircea

  Ca tot ziceai de Ubuntu… Eu ma consider norocos ca am ramas fidel Slackware. Probabil ca mai devremea sau mai tarziu as fi ajuns in aceeasi situatie ca si tine… Sunt oarecum adeptul a “Never touch a running system!”.

  Apropo, ce parere ai de asta? http://apcmag.com/6735/interview_con_kolivas

  Extrag doar unul multele pasajele interesante: “Hardware driven innovation cannot be afforded by the market any more. There is no money in it. There will be no market for it. Computers are boring.”

  In rest, sustin toate cele legate de M$.

 4. dorinlazar

  Mircea, Con Kolivas nu e chiar cea mai bună sursă de informaţii, din punctul meu de vedere. În interviul respectiv scoate la suprafaţă un număr destul de mare de frustrări de genul ‘nu am fost primit între ‘the big boys” şi nu a ascultat niciodată argumentele celorlalţi. Nu sunt de acord cu ‘home e diferit de server’. Nu sunt de acord nici că Microsoft ar fi distrus inovaţia, doar marketingul Microsoft e păgubos.
  Cît despre casă, nu aş folosi Slack. De fapt, nu aş folosi Slack nicăieri – mă miră că cineva foloseşte un sistem de distribuţie a softului mai rudimentar ca cel al microsoft.
  Running systems need to be touched from time to time, because running systems are exploitable and that is not good.

 5. Ovidiu C.

  Bine spus. Nici eu n-aş folosi Slack nicăieri. Pe un server aş folosi cel mult un Gentoo dacă aş vrea super ultra mega performanţă. Folosesc Ubuntu şi acasă (desktop) şi la muncă (workstation, serverele nu-s treaba mea). Din când în când mai instalez câte un „pet OS” (acum am GoboLinux) într-o maşină virtuală, for fun.

 6. dorinlazar

  Pe Ubuntu nu am reuşit deloc să fac să meargă maşinile virtuale cu ce vine el ‘out of the box’. îmi zici şi mie pe unde ai găsit ceva tutorial de xen/kvm digerabil?

 7. Ovidiu C.

  Folosesc VirtualBox (pentru Windows XP şi alte Linux-uri ocazionale). Nu e chiar „out of the box”, dar există repository pentru Debian/Ubuntu. Singura distribuţie cu care am avut probleme a fost chiar GoboLinux-ul de care povesteam mai devreme, că trebuia să pornesc X-ul în VESA.

 8. Mircea

  Eu nu sunt adeptul Linux ca desktop, nici nu am fost pus in fata unei astfel de provocari pana acum. Inca ca server si solutii enterprise in general, toata stima! Cand ziceam de “never touch a running system” ma refeream la faptul ca pentru mine Slack-ul mi-a raspuns pana acum la cam toate cerintele (mai putin compatibilitate hardware in cateva cazuri mai bizare). Asta e, sunt ceva mai old-fashion. Desi am cochetat cu Ubuntu, nu consider necesara o migrare. Poate mai degraba aleg RedHat sau SuSE, tot din ratiuni de enterprise (certified support).

  Legat de Con Kolivas, nu ma intereseaza aspectele pentru care el a renuntat, respectiv cat de capabil era sau de agreat in lumea Linux (orgoliile sunt mari in lumea OSS). Dar a pus punctul pe “i” in privinta unor aspect din lumea IT. Tehnologiile evolueaza atat de rapind incat hardware-ul nu mai face fata, respectiv produsele software nu apuca un ciclu de dezvoltare ca se schimba foaia. Ce sa mai zic de faptul ca aceste tehnologii care apar si se tot dezvolta nu apuca sa fie suficient de mature.

  Eu sunt de parere ca avem nevoie de o “Revolutie” in IT… ceva care sa ne schimbe viziunea asupra tintei in afaceri. Personal sunt adeptul orientarii catre client si catre calitate MAXIMA. Sa schimbam balanta, sa rasturnam statisticile din Chaos Report.

 9. lilith

  mama, amu vazui!! lasa-l pe ubuntu in pace, ca sughite saracu! mie imi place ubuntu, si am sa-i tin apararea pana in panzele albe! eeeee, comedie!

Comments are closed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.