Inundațiile (2014)

De fiecare dată cînd vedem filmul ăsta nu știm dacă să mergem pe amuzament sau dramă. Trecute sunt vremurile în care inundațiile se arătau la Tv cu Clint Mansell pe background; nu mai e nicio surpriză că sunt inundații în fief-urile PSD, și deja să facem legătura asta a devenit excesiv de plictisitor.

Anul ăsta, inundațiile au făcut 4 victime, și sunt afectați cîteva mii de români. De data asta, cînd Dragnea a mers prin zonă, chiar la el, în Teleorman, oamenii l-au luat la întrebări. Sigur, nimeni nu l-a întrebat ce a făcut toți anii ăia cît a stat la conducere. L-au întrebat “cînd ne primim răsplata că am făcut bine pe victimele?”. Dar e un început, întrebarea e pusă la cine trebuie.

E un început chiar bun. Dacă aș putea să fac un pariu, în 2018-2020 nu va mai exista politician care să nu răspundă la întrebări precum “ce-ai făcut în mandatul pe care l-ai primit”. Știu, nu pare acum, dar ăsta e viitorul, e aici, oamenii o să devină din ce în ce mai impertinenți. Și asta e bine.

Într-o știre aparent ne-legată, construită ca și reclamă pentru producătorii de carne, Adevărul ne anunță că în România din salariul mediu se poate trăi doar 16 zile într-o lună. Un lucru important de reținut, mai ales că valoarea acestui salariu mediu scade odată cu taxe noi și accize noi. Dar cel mai mult îmi place cum se pune problema:

Ce ştie românul că înseamnă TVA de 24% pentru carne şi pentru produsele din carne este că statul mănâncă un sfert din porţia lui“, arată patronatele din industria alimentară, care au lansat, săptămâna trecută, campania „Taie TVA la carne”.

sursa: Adevărul

Pentru prima dată văd astfel de articole în ziarele de oarecare circulație. Lumea începe să pună problema corect, să înțeleagă că statul ia o parte importantă din banii pe care îi plătim pentru diversele lucruri. Și lumea începe să își pună întrebări.

Nu vorbesc de o revoluție, vorbesc de o dezmeticire. Se întîmplă. Va fi aici.

floods_25


5 Replies to “Inundațiile (2014)”

 1. nwradu

  Nu mă pronunț la restul, dar pe Clint Mansell îl aud în continuare foarte des, poate chiar și mai des ca înainte. Alta muzică nu pare a fi pe planetă.

 2. Nautilus

  “Dragnea a mers prin zonă, chiar la el, în Teleorman, oamenii l-au luat la întrebări”

  Dragnea lasă de izbelişte lucrările publice, fură ca în codru şi lasă să se distrugă case şi să moară oameni. Lumea îl ia la întrebări.

  Altul se duce la plajă la nudişti, sau spune un banc cu unguri, sau vorbeşte despre evoluţie. Lumea îl ameninţă cu moartea, tortura şi castrarea.

  Deci ce face Dragnea în judeţul lui de zombi votanţi când vrea ca lumea să îi pună întrebări altcuiva decât el?…

  (Indiciu: dacă e să te iei strict după numărul de înjurături pe cap de comentac, lumea le urăşte mult mai mult pe Inna şi Ruby 😀 )

 3. alina

  chiar daca Dragnea sau altii de teapa lui nu-si fac treaba, acesti oameni care aveau obligatia sa-si asigure imobilele cu doar 20 euro/an, nu fac la fel ca ei?

Comments are closed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.