FOBÍE, fobii, s. f. Stare patologică de neliniște și de frică obsedantă, lipsită de o cauză obiectivă sau precisă. ♦ Repulsie, antipatie pentru ceva. – Din fr. phobie.

Radu Dumitru comentează în cel mai naiv mod posibil că a reușit să înțeleagă cum a fost posibil Holocaustul. E în mod clar naivitate: Radu e unul din miile de comentatori online și milioanele de români atinși de drama refugiaților sirieni.

Nimeni nu e atins de drama europeană în care mii de teroriști, oameni care vin să distrugă, să omoare, să violeze, să impună voința unui ahtiat de putere din orientul mijlociu. O să auzim din ce în ce mai des numele lui Abu Bakr Al-Baghdadi, așa că e timpul să-l zicem mai des. Islamofobia crește în mod natural pe măsură ce suntem invadați de oamenii care au scris în cartea lor sfântă că orice bun musulman trebuie să vină să taie gâtul celor care nu sunt musulmani. Hai să vedem ce e în cartea lor sfântă, ca să nu comentăm fără știre (mai am și altele):

Omorâți-i oriunde-i întâlniți, izgoniți-i din locul de unde vă vor fi izgonit. Ispita este mai aprigă decât uciderea. Nu vă războiți cu ei în preajma Moscheei celei Sfinte, dacă ei nu pornesc lupta cu voi acolo. Dacă se luptă cu voi, omorâți-i, căci aceasta este răsplata celor tăgăduitori.

Dacă ei se opresc, să știți atunci că Dumnezeu este Iertător, Milostiv.

Luptați-vă cu ei până când nu va mai fi nici o ispită, ci va fi doar Legea lui Dumnezeu. Dacă se opresc, nu-i vrăjmășiți decât pe cei nedrepți.

Religia Păcii, versurile 2:191-193

Credincioșii care se feresc să lupte — în afară de cei oropsiți — și cei care luptă pentru calea lui Dumnezeu cu bunurile și făpturile lor nu sunt deopotrivă. Dumnezeu le dă întâietate celor care luptă cu bunurile și făpturile lor asupra celor care se feresc să lupte. Dumnezeu a făgăduit tuturor bunătăți, însă Dumnezeu le dă întâietate luptătorilor față de cei care stau degeaba și lor va da o mare răsplată.

Religia Păcii, versul 4:95

Au circulat foarte multe articole bune zilele astea, dar un articol m-a cucerit. E un interviu cu un tip care nu mi-e simpatic, însă pe care nu am idei să-l omor doar pentru că a scris ceva ce nu-mi place mie. Michel Houllebecq mi-a reamintit că fobie înseamnă teamă, nu ură, și că e normal să fiu islamofob.

Avem de ce să ne temem din partea refugiaților sirieni? 75% masculi sănătoși și în putere, nervoși și agitați. În mod sigur nu avem cum să ne temem, doar ei sunt animați de religia păcii (așa se traduce Islam, prin “pace”), nu ar putea să facă rău niciunei ființe umane. Și acum, un pic de trivia. Știți care e țara în care se petrec cele mai multe violuri?

rape-capital-of-the-world

Dacă fără să vă uitați la grafic ziceați “Suedia” atunci sunteți rasiști ca mine. Așa aveți un grafic. Puteți să ziceți ce vreți.

Hai să vă zic o poveste. O femeie de 29 de ani din Mariannelund, Suedia, angajată ca asistent social pentru refugiații afgani din zonă a fost invitată de amicul ei afgan, Rafi Bahaduri, într-o casă de azilanți. Acolo amicul ei a lăsat-o singură și o noapte întreagă a fost violată de 12 bărbați în timp ce în jurul ei alți oameni aplaudau și o numeau “curvă”, “prostituată”. Când s-a întors amicul ei a violat-o și el. Doar dimineața, după 7 ore de astfel de atac brutal, a reușit să găsească un telefon și să sune la poliție. Acum trăiește într-un spital de psihiatrie, restricționată la cărucior cu rotile și cu daune fizice irecuperabile. Întrebați despre posibilitatea de expulzare, inimoșii socialiști suedezi spun că ar fi rasist să îi expulzeze. Moral, toți cei care scriu acum așa de inimos despre barbaria islamofobilor sunt cu inima alături de socialiștii suedezi.

Și dacă cineva spune “cei 7 din Vaslui” mai am povești. Îl aștept pe inimosul ăla care share-uiește articole despre cât e datoria noastră să îi îngrijim pe sirieni. Pentru fiecare fâță ofensată o să mai vin cu un exemplu și încă un exemplu și încă un exemplu, ca să înțelegeți de ce sunt atât de pornit. Sunt mii de astfel de povești. În Suedia 77.6% din violuri sunt făcute de masculi musulmani, în timp ce musulmanii sunt 2% din populație. În momentul în care, cum fac băieții calculele, vin încă 800000 de musulmani în Europa până la sfârșitul anului procentul ăla o să crească vizibil, la fel și procentajul violurilor produse de masculi musulmani. Și nu vă faceți griji, am povești și din Germania, că tot a deschis Merkel granița. Radu, ce zici, facem așa: pentru fiecare articol de-al tău în care compătimești refugiații eu să scriu despre un caz de-ăsta?  Nu pentru că vreau să umplu blogul meu cu astfel de mizerii, ci pentru că e un fenomen pe care europenii refuză să-l înțeleagă, și pentru că ajunge lumea să scrie niște chestii în neștire. Și îmi pare rău pentru Radu, care cred că nu înțelege suficient de bine fenomenul.

Islamofobia e naturală. E ok să fim islamofobi, este o teamă, nu o ură. Nu urăsc musulmanii, nu am de ce. Dar mi-e teamă. E normal să-mi fie teamă. Uită-te la ce fac.

PS: Accept și partea cu “lipsită de o cauză obiectivă sau precisă”. Un musulman nu este un motiv de teamă, nu toți musulmanii sunt teroriști sau violatori. De fapt, o porțiune foarte mică sunt teroriști sau violatori, dar numărul lor e mare, iar intenția lor de a face rău e și mai mare. Sunt niște oameni motivați religios să facă rău. De-asta cuvântul islamofobie e cât se poate de bine ales.

32 Replies to “Islamofobia”

 1. Scrisesem și la Arhi pe blog: mie mi-e frică de ei. Locuiesc în yona Münchenului de mulți ani, iar de vreo 3 luni m-am mutat direct în oraș, la aproximativ 20 minute de centru (înainte locuiam într-un orășel suburbie). Zona este superbă, am gară mare lângă mine, multe supermarketuri (inclusiv un mall), parcuri, restaurante, mă rog, superb. Populația e diversificată, vezi nu numai nemți ci și negri, asiatici, est-europeni. Și arabi. Are rost să zic că ei sunt cei mai gălăgioși și cei mai murdari (aruncă tot felul de la etaj, fac gălăgie în parcuri până târziu etc.)? Am vorbit și cu vecinii, și cu administratoarea (și, până la urmă, și cu poliția) și, în afară de a îi amenda (când îi prind) sau de a le trimite somații proprietarilor apartamentelor unde stau respectivii nu prea știu ce să le facă, deoarece discriminare și altele. Mno, cool.
  Acum să nu-ți imaginezi că zona e un haos. Deloc, e una foarte liniștită, de aceea e și șocul relativ mare când se întâmplă. Și am cunoscut personal și arabi. În anii 90 stătea la bunică-mea în gazdă un sirian, venit la studii în Timișoara, o minunăție de om. A luat-o pe bunică-mea aproape două luni la plimbare prin Siria (după ce a terminat facultatea – cred că era prin 95-96), și a tratat-o pe mama de la Romania ca pe un prințișor sirian :). Am cunoscut și în Germania vreo 2 arabi (la cursurile de Germană) foarte OK. Veniseră din Emirate să scape de… arabi. Deci se poate și la ei 🙂
  Știi că în gara centrală din München refugiații au fost aplaudați? Știi că lumea se comporta cu ei de parcă erau rude de mult pierdute? Știi că, în cele 5 minute pe care le-am petrecut în gară, cu treabă, n-am văzut mai mult de vreo 20 de copii, vreo mână de femei și în rest numai bărbați? Și nu mă sperii ușor, nu sunt nici paranoică. Dar mă, de ăștia mi-e frică. Mi-a fost frică de când am intrat în gară până când am părăsit-o. Mi s-a părut foarte ciudat, nu e prima oară când mă regăsesc în mijlocul unor bătuți de soartă (acum nebenevol și nevoluntar), dar e prima dată când simt frica aia animalică, cu sudori reci, cu dorința e a o lua la goană, cu palme umede, ce mai, tot tacâmul. Și imbecilii aplaudau!
  Așa că recunosc: sunt rasistă, sunt islamofobă și valul acesta de masculi nu-mi place, pentru că pentru ei sunt mai prejos decât preșul de la intrare, și pentru că mă îndoiesc că, dacă mi-ar face ceva, ar suferi repercusiuni. D-aia.

 2. Dorin, ești nașpa la faza cu citatul din Coran. Nu de alta, dar e foarte simplu să vii cu contraargumentul că “da’ bă, da’ uite: http://www.evilbible.com/Rape.htm http://www.evilbible.com/Murder.htm “.

  Acum pe de altă parte, chestia amuzantă e că nici celălalte argumente n-o să țină. Lumea care e foarte pro-refugiați a început să atragă atenția că atentatele teroriste cu motive religioase au fost practic inexistente (statistic) în Europa: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10153256418174102&set=a.10151607402019102.1073741826.693669101&type=1&theater

  Bine, că acum nu se mai duc chiar pe pagina de wiki să vadă că la highscore, dintre primele trei, două sunt făcute de islamiști, și kill count-ul lor e doar puțintel mai mare decât al celorlalte.

 3. Da, e nasol de sirieni că au probleme grave acasă și e drept – Europa are posibilitatea să îi ajute, nu însă și obligația. Dacă Germania (sau doar Merkel) și-a deschis brațele, e treaba ei; consider că populația Europei trebuie întrebată dacă vrea să ajute sau nu (Suedia cred că ar putea da niște sfaturi foarte utile despre cum să procedăm).
  Și dacă îi ajutăm, măcar să impunem niște reguli:
  1. Prima lege încălcată duce la deportare cu interdicție pe viață.
  2. Fiecare familie de sirieni în alt loc / oraș; cine zice că trebuie să le facem loc cu sutele în același cartier?! Stănd la grămadă nu se vor integra niciodată.
  3. Fiecare sat cu familia lui de refugiați; cine zice că trebuie să îi acceptăm doar în reședințe de județ (și încă unele civilizate, după cum s-a vehiculat). Oare dacă îi primim cu păine și sare în satele din Vaslui, Oltenia sau Apuseni nu e bine?! Tot în UE sunt și alea.
  Realitatea arată că Românul este milos, omenos și săritor. Mai puțin cu țiganii. Și sirienii seamănă prea mult cu ei.

 4. Românul vasluian e cel mai milos, omenos, islamist şi săritor dintre toţi. Îşi manifestă aceste obiceiuri în grupuri de câte 7.

  Contraexemplu: când Pussy Riot au cântat “Sfântă Fecioară, salvează-ne de Putin!”, religioşii noştri mâncători de cruci pe pâine au explodat: să le tăiem gâtul, să le omorâm cu pietre, au profanat biserica, curvele alea s-au atins de Putin, omul credinţei, al crucii, ortodoxiei şi familiei.

  Acelaşi lucru pe care l-au spus despre Charlie Hebdo. După aceea, despre vaccinuri. Când se plictisesc, despre motivaţiile lui Vlad Ţepeş. Din 2004 încoace, în fiecare zi, despre avort. Ultima ispravă a vasluienilor din presă a fost treaba cu interzicerea educaţiei sexuale a elevilor. În care au avut câştig de cauză.

  Cine a semănat conservatorism de redneci, să culeagă islamismul!

 5. Având în vedere că ai comentat la mișto nu o să-ți explic care e legătura dintre vechiul testament și noul testament.
  Știu că mai nou presa mușamalizează apartenența etnică. De-asta nu o să auzi de viol făcut de musulmani sau de țigani români (cel mult de români).

 6. N-a fost la mișto. Ziceam de contra-argumentul pe care l-am primit deja de multe ori, chestie care vine de obicei la pachet cu continuarea “Ah, zici că vechiul testament e altceva? Păi și la musulmani majoritatea sunt împotriva violului și războiului, și din punct de vedere religios teroriștii acționează împotriva Coranului pentru că nu respectă motivele si modul de organizare al unui jihad”. Și dacă se continuă discuția din punctul ăsta de vedere se ajung la chestii complet irelevante și greu de argumentat.

  Ideea era că interpretarea Coranului ar trebui să fie printre ultimele chestii aduse într-o discuție cu un iubitor de multiculturalism – că despre ei era vorba în articol.

 7. @Cantrem: Despre Biblie vs Coran: e o mare diferenta. Biblia (Vechiul Testament) e suma unor revelatii pe care le-au avut niste mosnegi, nu e insusi cuvintul lui Dumnezeu. Pt musulmani insa, Coranul a fost scris de Dumnezeu insusi. E de neschimbat, e neinterpretabil, nimic nu poate fi scos de-acolo. In Vechiul Testament exista cele 10 porunci care primeaza. Plus, in Vechiul Testament e doar vorba de “poporul ales”.
  Iar musulmanii or fi ei impotriva violului etc si e normal, sint oameni buni si rai ca noi toti. Insa, ca la analiza matematica, exista un epsilon cit de mic… Aici exista cite-un timpit de imam-doi care sa aduca in discutie versetele mentionate mai sus. In crestinism nu exista nici-o evanghelie din nici-o slujba peste an care sa vorbeasca despre timpeniile din Vechiul Testament. Este una singura in care e vorba de Adam si Eva si izgonirea din Rai, mare brinza.

 8. Asta știu. I was just making a point. Dar un om cu multiculturalism în sânge ar avea acest gen de răspuns. Și ar ține-o pe aceeași placă până te-ar băga într-o zonă foarte gri. De aia ziceam că mai degrabă rămânem la date statistice, exemple, ș.a.m.d. decât să atacăm relgia lor în sine. Care, dacă tot vine vorba, da, este într-adevăr o religie extrem de învechită, care instigă la violență, poate fi ușor de manipulat pentru a controla mulțimea, și toată lumea ar duce-o mai bine dacă n-ar exista (toată lumea, dar, culmea, în primul rând tot ei, care n-ar mai trebui să emigreze în țări fără islam ca să poată trăi bine).

 9. Niște musulmani au intrat cu avionul în unul din sediile unei firme cu care lucra angajatorul meu și din cauza asta am fost dat afară acum ceva vreme.

 10. Nu inteleg de ce asa multi oameni fac prostia de a pune egal intre Islam (ideologie, sistem de idei) si musulmani ca oameni. Probabil prin asta incearca sa spuna ca ala care nu-i place Islam-ul e automat rasist 🙂

 11. Prietene, ai citit articole legate de viol care le postezi? Ai observat cumva ca acele citate sunt din vechiul testament? Vechiul testament e privit in crestinism mai mult ca o istorie a evreilor, nicidecum ca sfaturi care trebuie urmate. Astept sa imi dai vreun exemplu din noul testament de verset care indeamna la viol sau crima. Astept cu nerabdare.

 12. Repetați: incompatibilitate, incompatibilitate, … și tot așa până vă intră în cap.

  Și mai am o sugestie: ăștia cu suflet mare, luați-i acasă la voi! Dar eventual pe unul din grupul celor 70% (nu mai știu sursa ca să dau link), venit el singur-singurel, într-o țară sigură, cu soția și copiii lăsați acasă, că e război acolo, dar se descurcă ei.

  Germania vs Canada:

  (sau, ca să rezum, ”ne pișăm pe constituția voastră” vs ”expulzăm cam 5-10 mii de imigranți pe an”)

 13. Nu e vorba nici măcar de musulmani ca oameni, ci de arabii musulmani în mod special.

  Turcii şi tătarii din Dobrogea sunt şi ei musulmani şi nu fac măgării precum saudiţii, libienii sau Fraţii Musulmani egipteni.

 14. Bai, m-am gandit (chestie destul de rara, dupa cum ai putut observa), cum mama dracu’ ii opresti, presupunand ca ai dreptate si e o invazie musulmana?

 15. @Mih: Mulțumesc de întrebare, dar eu întrebasem ceva ce nu are legatura cu tine sau cu mine.

  @Dorin: Ok, fair point, dar generalizările nu sunt niciodată bune. Cum te-ai simți dacă ai ajunge în Italia iar italienii s-ar purta urât cu tine pt. că un român (sau mai mulți) a(u) ucis sau violat pe acolo?
  Dacă în US un nebun vine și omoară o clasă întreagă, asta înseamnă că US este o țară nasoală în care să trăiești?

 16. Păi nu cumva tu generalizezi, din experiența ta de viață cu musulmani? Refugiații și-au dat arama pe față de la început, au început să urle, să protesteze, să acționeze împotriva legilor țării pe care o agresau – ei înșiși au fost agresorii. De ce să-i primim?

  Și apropos, da, am fost tratat urât de către italieni, și și de către nemți.

 17. Salut, Am tot cautat in link-ul din care trebuia sa reiasa ca “77.6% din violuri sunt făcute de masculi musulmani” si nu am gasit nimic. Daca ai calculat tu poti sa-mi zici care e formula ? De unde ai scos “77.6%” ala ? Multumesc.

Comentariul tău