Zis iznot Ămerica

Am auzit cea mai bună justificare pentru parada comunistoidă a lui Ponta prin București: Așa s-a lansat și candidatura lui Obama. Doar că, băieți, zis iz not America. Hai să vă explic de ce:

  1. Uitați-vă la această pagină de Wikipedia dedicată candidaturii lui Obama. Se discută acolo pînă și sursele de finanțare, de fapt, sursele de finanțare sunt extrem de publice, tocmai pentru că vorbim de omul care va conduce Statele Unite după aia: să se știe care sunt cei care îl susțin financiar pentru rolul ăsta. Credeți că o să vedeți așa ceva la campania lui Ponta?
  2. Oamenii care vin la lansările de genul acesta în State vin din proprie inițiativă. Sistemul politic, corupt și el, e dominat de două partide mari care acoperă niște direcții politice reale. Susținătorii partidelor sunt acolo și le e ușor să umple un stadion pentru o astfel de lansare. Nu merge nimeni prin ghetouri să le dea 20 de dolari ca să meargă la lansare. Nu obligă niciun angajator oamenii să meargă cu forța la lansare.
  3. În State nu există istoricul unui șir de dictatori, începînd de la Carol al II-lea, terminînd, apoteotic, la Ceaușescu, alunecînd înspre Kim Il Sung (Chi-Mir-Sen cum îi ziceau românii marelui prieten). În State un stadion plin cu oameni aduși mai mult sau mai puțin cu forța e o noțiune greu de digerat, pentru ei un stadion plin de oameni înseamnă un concert pe cinste.
  4. În State oamenii au garantat de Constituție dreptul de a se apăra cu arme de indivizi care își fac pe seama lor. Constituția noastră ne dă dreptul să îi votăm, mai ales cînd (ca Ceaușescu) ajung singuri pe buletinul de vot.
  5. Obama chiar și în cea mai proastă zi a lui nu poate avea atîtea ieșiri autocratice precum conducătorii tovărășești ai României. Dacă vreți să aflați de ce, citiți punctul 4.

De-asta, orice ați zice, asta nu e America. În România, o astfel de manifestație alunecă în extremism și în cultul personalității, mai ales cînd cetățenii nu pot lua arma în mînă să se apere de ei și cînd există un istoric al alunecării înspre patologic.

În România, o astfel de manifestație nu e decît o reamintire a unui regim care a omorît mii de oameni în chinuri groaznice.

All_hail_Kim_Jong_Il


2 Replies to “Zis iznot Ămerica”

  1. Pingback: De ce nu Ponta #nuponta | Obisnuit.eu
  2. Pingback: Sinteza săptămânii 39 din 2014 | blog cu barbă

Comments are closed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.