Jimi Hendrix cover by Luna – Voodoo Chile (Gayageum version)

O versiune prea genială pentru a nu fi postată pe Cronica Muzicală. Gayageum-ul e o țiteră cu 12 sau 21 de corzi, pentru muzică tradițională coreeană. Și nu numai, se pare, pentru că Luna, o artistă și youtuberiță chiar talentată, a reușit să pună chitara lui Hendrix pe acest instrument. Cum vi se pare?


5 Replies to “Jimi Hendrix cover by Luna – Voodoo Chile (Gayageum version)”

 1. Mircea

  o interpretare foarte interesanta cu un instrument inedit, nu zic nu.
  insa cred ca lipseste un element esential pentru Voodoo Child care l-a facut pe Hendrix un pionier. este intr-un fel semnatura lui…
  intreaba un chitarist experimentat si o sa iti explice.
  altfel, sa stii ca Master or Puppets se poate canta si la ukulele. 🙂

 2. Dorin Lazăr

  La ce element te referi? Nu știu dacă ești chitarist experimentat dar bănuiesc că știi despre ce e vorba 🙂

  Da, sigur, cred că atenția nu trebuie îndreptată către rendiția lui Voodoo Chile, ci către metamorfoza deosebită a instrumentului tradițional (gayageum-ul).

 3. Mircea

  nu sunt experimentat dpdv practic. cochetez cu chitara doar ca mijloc de relaxare.
  ar fi defapt doua elemente. in primul rand sunetul distorsionat, dar peste asta putem sari pentru ca discutam de un instrument traditional. in al doilea rand e acel sunet psihedelic dat de efectul wah-wah, la acesta ma refeream. Voodoo Chile a intrat in istorie ca fiind prima melodie de succes cu acest sound specific, cel putin asa se spune.
  ma rog, oricum cred ca exagerez, am plecat de la principiul ca o mancare traditionala fara ingredientul cheie nu e ceea ce ar trebui sa fie. gusturile nu se discuta.
  interpretarea e una foarte reusita.

 4. Mircea

  se poate, dar probabil n-ar rezulta ceva grozav.
  daca te uiti atent, pana si acest instrument traditional e totusi “tunat”, are un cablu in el… prin urmare capteaza sunetul pentru amplificare prin doze, pe principiul chitarii electrice.

Comments are closed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.