Jimmy Kimmel vs. Youtube gamers

O chestie relativ amuzantă s-a petrecut săptămâna trecută (eu din păcate abia acum recuperez la ultimele trei săptămâni de informație, că pur și simplu nu am avut chef de citit feed-urile). S-a lansat Youtube Gaming și unii oameni nu înțeleg ce e chestia asta. Unul din ei e Jimmy Kimmel care

s-a amuzat pe seama ideii de a urmări pe cineva care joacă jocuri.

Dacă vă uitați la clipul ăsta și vă întrebați dacă chiar e amuzant ce zice Kimmel acolo înseamnă că înțelegeți destul de bine despre ce e de fapt rețeaua Youtube Gaming. Eu aș clasifica partea asta ca „semiamuzantă”, iar umorul l-aș pune la „glume de oameni bătrâni”. Cam de-astea de care fac eu destul de des.

Ce e mai interesant e că după ce a postat clipul ăsta a primit atât de multe înjurături încât a făcut vreo două show-uri numai cu înjurăturile primite. Dovadă că nu trebuie să fii Anita Sarkeesian și să spui prostii ca să fii înjurat de oamenii care se consideră „gameri”. Motivul pentru care Kimmel e atacat de niște oameni care scriu de parcă ar fi în clasa a III-a e pentru că e foarte posibil ca oamenii ăia să fie de clasa a III-a.

Nimic, dar chiar nimic nu scuză cretinismul infantil de care dau dovadă oamenii ăștia care îi comentează. Cel mult ai putea să-i zici omului că greșește. Cel mult. Dar, în fine, cretinismul e cel mai vocal, nimeni nu stă să scrie chestii gen „amuzant, dar inexact”. Să recunoaștem, un astfel de răspuns e absolut plictisitor.

O treabă mai bună a fost să meargă și să cunoască oameni care chiar fac asta. Și Kimmel, spre lauda sa, s-a întâlnit cu Markiplier și MissesMae, doi youtuberi care fac streaming de jocuri. Oamenii nu au fost suficient de convingători, iar Kimmel a încercat să pară cât de cât că o dă la pace cu comunitatea de gameri. Dacă e să îl întrebi acum probabil că tot crede că comunitatea de gameri e o comunitate de cretini. Și chiar este din multe puncte de vedere, mai ales cei care se consideră „comunitate”. E greu să îl contrazici când la fiecare clip care zice ceva ce nu e pe placul publicului larg se începe cu amenințări cu moartea și cu sugestii de boală.

Și pentru că vorbeam despre asta, aici e streamul meu live. Just in case. Îi dau drumul fără un program bine definit, dar mai comentez. La un moment dat am zis că nu comentez în engleză, dar m-am întors la limba engleză – expunere mai mare, etc. etc.