Justin Bieber și Euro Top 20

În fiecare duminică seara, de la ora 8, mă uit pe Hit Music Channel, la Euro Top 20. Nu neapărat pentru că intenționez să mă uit – cel mai des pentru că la ora respectivă am o pauză existențială, și dau drumul la televizor. Într-un fel mă face să mă simt ceva mai conectat cu ce ascultă lumea acum – simt că în ultimii 10-15 ani am pierdut contactul cu generația care consumă cel mai mult muzică, și îmi doresc să mă reconectez, pentru că refuz să cred că din anii 2000 nu mai știe lumea să facă muzică.

Și aflu că știe să facă muzică. În ultima jumătate de an am urmărit topul aproape involuntar, și muzica e interesantă, chiar dacă nu e neapărat pe gustul meu. De exemplu acum de câteva săptămâni bune Adele domină topul cu Hello. Și îmi place piesa pentru că nu ascult în general radiouri cu muzică pop, deci nu am avut ocazia să o ascult de trei ori pe oră. Doar un singur regret am, acum vreo trei ani Adele promitea un album bluegrass, sau măcar apropiat de zona respectivă, și nu pare să fi venit.

Revenind la subiectul din titlu. Știu că Justin Bieber e universal urât pentru niște motive care îmi scapă. Probabil a fost la un moment dat idolul pop perfect (cam în perioada în care toți își creșteau bărbi) și lumea l-a urât că le-a furat publicul țintă (12-18 ani). Nu știu. Acum el ocupă locul 2 și 3 cu două piese (îmi scapă care) dar am văzut mai multe piese de-ale lui circulând prin topuri.

Și sunt ok. Adică atât de ok cât e muzica pop, da, nu sunt Bohemian Rhapsody, regret să vă aduc la cunoștință. Mai mult, are videoclipuri interesante pentru că probabil și-a dat seama că e universal urât și a decis să nu mai apară el în clipuri. Așa că are câteva clipuri deștepte în care nu apare. Muzica e digerabilă.

Tot de la Euro Top 20 mi se trage și admirația pentru Taylor Swift. Albumul Red e foarte bun, iar 1989 e și mai și – e muzică pop pentru oameni care au trecut de adolescență, ceea ce auzi cam rar.

Am scris ultimul paragraf doar pentru că voiam să pun poza asta cu Taylor Swift
Am scris ultimul paragraf doar pentru că voiam să pun poza asta cu Taylor Swift

4 Replies to “Justin Bieber și Euro Top 20”

 1. krossfire

  Ca idee, pe vremea lansării “Bohemian Rhapsody” graniţele dintre pop si rock nu erau foarte clar delimitate, cum nu sunt nici acum. Deci, dac[ aş fi un snob cu capsa pusă, aş spune că Bohemian Rhapsody tot pop e (oricât de revoluţionară ar fi fost şi este piesa), având în vedere că rock-ul şi pop-ul sunt în tabere adverse doar în mintea luptătorilor anti-manele din liceele patriei 😛

 2. perrkele

  Albumul Taylor Swift e chiar bun, dar cum d-soara s-a hotarat sa il scoata de pe streaming, il ascult in interpretarea lui Ryan Adams si poate e si mai bun asa.

  Oricum, e un suedez (Max Martin parca sau ceva de genul) ce le face muzica la toti inca de pe vremea cu Backstreet Boys si Britney Spears.

 3. DanC

  Cam la fel am păţit-o şi eu: tot spuneam în timpul alegerilor federale în Canada (vreo 3-4 luni în urmă) că Justin Trudeau e Justin Bieber-ul politicii canadiene. În sensul de clueless, hipster stângist, show off. După care am văzut câteva video-biebere + un documentar despre JB şi mi-am zis ’bre, da’ nu e corect faţă de Justin Bieber care chiar ştie ceva meserie!’

Comments are closed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.