Justiție social-democrată à la Ponta

Patru zile după ce un lache e numit la cîrma unei instituții de stat de către nimeni altul decît spiritul justițiar Victoraș Ponta, acesta semnează un act prin care cu grație eliberează un grup de tîlhari social-democrați (Adrian Năstase și prietenii) de datorii în valoare de 1.500.000 €. Un fleac, normal.

Explicația e absolut fabuloasă:

Am facut acest lucru si pentru ca se implinesc 150 de ani de cand Alexandru Ioan Cuza a infiintat acesta structura…

Pe lîngă faptul că (remarcă tipul ăsta) în 2008 s-a făcut o mare greșeală: s-a incriminat tovarășul Adrian Năstase:

Atunci eu am fost unealta, pentru ca eu am dus documentele la DNA care l-au incriminat pe domnul Nastase. Acum, am trimis din propria initiativa adresa la Inalta Curte pentru ca trebuia sa-mi repar cumva greseala de atunci. Nu m-a pus nimeni, am facut-o din propria initiativa

Vedeți tovarăși? La ISC a ajuns un om cu inițiativă, care vă scapă bugetul de un milion juma’ de euro așa, dintr-un condei, doar pentru că a împlinit 150 de ani instituția. Un om atît de uman, care își dă seama că e rău, foarte rău, să trimiți la DNA documente care să incrimineze un om mărunt de stat, și retractează de cum are ocazia. După ăștia ați bălit la televizor atîta vreme, pentru ăștia ați strigat Jos Băsescu în piața universității (mă, ce se mai aude cu revoltații ăia din piață?). Pentru ca spiritele nobile precum spiritul lui Adrianu’ să scape și să vă arate la televizor cît de proști sunteți.

Și acum mergeți și votați: nu uitați, pentru a putea să-i elibereze pe toți tîlharii de partid trebuie să puneți ștampila pe ei. Mereți la vot!!!

PS: Pe aceeași temă s-a scris și pe Blogary, Sorina Matei, Laura Cernahoschi.

Preiau și eu cronologia faptelor, așa cum a apărut pe zoso.ro și pe Blogary.

Cronologia faptelor în cazul Ponta-Balaban-Grăjdan-ISC-Năstase:

 • 7 mai – Cabinetul Ponta depune jurământul.
 • 8 mai – prima şedinţă de Guvern condusă de Ponta. ISC trece din subordinea Ministerului Dezvoltării în cea a Guvernului, iar inspectorul general e numit şi demis de premier.
 • 11 mai – este demisă Ruxandra Carmen Berszan de la şefia ISC.
 • 18 mai (vineri) – Ponta semnează decizia de numire a lui Constantin Grăjdan în funcţia de inspector general al ISC. Decizia este publicată în aceeaşi zi.
 • 21 mai (luni) – prima zi de lucru a lui Grăjdan la ISC.
 • 22 mai (marţi) – Grăjdan semnează adresa către ICCJ prin care retrage Inspecţia din procesul lui Adrian Năstase şi susţine că nu există prejudiciu.
 • 22 mai – adresa e depusă în instanţă, oamenii lui Năstase împart presei copii.

25 Replies to “Justiție social-democrată à la Ponta”

 1. __Vali

  Si asta-i doar inceputul 🙁
  “Traversăm, zglobii, era şmecherilor şi a derbedeilor” AP

 2. dezGusty

  Macar acum nu mai am niciun dubiu in legatura cu felul in care voi vota.
  Credeam ca poate o sa votez cu independenti si ecologisti la alegerile astea, in semn de protest. Dar usl-ul nu vrea sa ma lase sa fac asta. Vrea neaparat sa ma faca sa votez pdl.

 3. Mircea

  ma uit pe aici, ma uit pe blogary la link-ul de mai sus, update 1, 2, 3… insa nimeni nu zice nimic de faptul ca Ponta l-a demis pe Grajdan si acum e cercetat de DNA… ipocrizia in politica e omniprezenta, atat la cei care o fac, cat si la cei care o comenteaza… wake up! toti sunt(eti) o apa si un pamant. faceti treaba, nu politica.

 4. dezGusty

  Mircea, hai las-o balta cu ipocrizia, ca pari sa ai destula in sange.
  Vrei sa insinuezi ca Ponta nu stia nimic de lucrul asta? El era intamplator la plimbare cand Grajdan, ca un copil neascultator, a favorizat un membru al partidului? Tot ce s-a intamplat a fost ca mai marii usl-ului si-au dat seama ca isi distrug prea repede capitalul de imagine si s-au decis sa-l sacrifice pe Grajdan. Ori aia, ori au planificat de la bun inceput totul. Si … “sacrifice” e mult zis. Pur si simplu il scot din prim plan.

 5. Mircea

  …aia care au fost, astia care au venit si cei care o sa vina, ma repet: toti sunt o apa si un pamant. go to work! munciti 99% si faceti politica doar 1%, nu invers.

 6. Dorin Lazăr

  Intenția lui Ponta e clară. Nu mă interesează cum ajunge Ponta să-și scoată fața. Mă interesează exact care sunt mizeriile pe care le-a făcut.

 7. Dorin Lazăr

  Mulțumesc de aprecieri. Da, muncesc mai mult decît fac politică, și nu văd de ce mi-ar fi rușine cu chestia asta.
  Politica nu produce bunăstare. Doar cheltuie ce produc cei care muncesc. Și da, Ponta face mizeriile astea pe banii mei, și nu o să-l scuz pentru mizeria pe care o face.

 8. Mircea

  mizerii fac toti, in egala cantitate si calitate. cand faci politica, nu mai poti fi suspectat de impartialitate. simpatiile sunt evidente, miros de la o posta… stiu ca muncesti, chiar mult. dar asa e viata, face politica si cine nu te astepti…

 9. Dorin Lazăr

  Asta, Mircea, nu se numește politică. Se numește furt. Pe față. Ce vrei, să merg la hoț să-i zic ce mult apreciez că după ce l-am prins a devenit ezitant și mi-a zis că de fapt el nu vroia să fure?

 10. Mircea

  si ceilalti au furat, si pe fata si pe ascuns. cei care o sa urmeze o sa fure in egala masura. un sistem care nu e bazat pe performanta si nu este strict masurat dupa astfel de criterii n-are cum sa functioneze.

 11. Mircea

  acu’ chiar nu ma pot abtine. tocmai am auzit ca-l baga pe Bombonel la parnaie, definitiv si irevocabil… doar CEDO daca-l mai scapa. deci? te avertizez: daca incepi sa zici ca e o manevra politica de imagine al lu’ ala care ii place sa se dea la raliu, dai in penibil… 😉

 12. Mircea

  pustiului ala de-i zici Ponta este sau era cu raliul.
  sper ca n-ai apucat sa bei ca a ratat…
  corectie: CEDO nu-l poate scapa, cel mult ii poate spala imaginea daca e nevinovat.

 13. Dorin Lazăr

  Nu vreau moartea unui om. Închisoare, da. Moarte, nu. De aceea am avut un moment ieri cînd am retras două postări, deși făcînd asta mi-am îndepărtat niște posibile pîrghii de promovare.

  De băut, virtual, am băut. 🙂 Nu prea sunt mare amator de alcool, recunosc.

 14. Mircea

  pai cine-i prim bautorul de whiskey al tarii? face asta si in timpul programului… 😉

Comments are closed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.