Justiție social-democrată à la Ponta

Patru zile după ce un lache e numit la cîrma unei instituții de stat de către nimeni altul decît spiritul justițiar Victoraș Ponta, acesta semnează un act prin care cu grație eliberează un grup de tîlhari social-democrați (Adrian Năstase și prietenii) de datorii în valoare de 1.500.000 €. Un fleac, normal.

Explicația e absolut fabuloasă:

Am facut acest lucru si pentru ca se implinesc 150 de ani de cand Alexandru Ioan Cuza a infiintat acesta structura…

Pe lîngă faptul că (remarcă tipul ăsta) în 2008 s-a făcut o mare greșeală: s-a incriminat tovarășul Adrian Năstase:

Atunci eu am fost unealta, pentru ca eu am dus documentele la DNA care l-au incriminat pe domnul Nastase. Acum, am trimis din propria initiativa adresa la Inalta Curte pentru ca trebuia sa-mi repar cumva greseala de atunci. Nu m-a pus nimeni, am facut-o din propria initiativa

Vedeți tovarăși? La ISC a ajuns un om cu inițiativă, care vă scapă bugetul de un milion juma’ de euro așa, dintr-un condei, doar pentru că a împlinit 150 de ani instituția. Un om atît de uman, care își dă seama că e rău, foarte rău, să trimiți la DNA documente care să incrimineze un om mărunt de stat, și retractează de cum are ocazia. După ăștia ați bălit la televizor atîta vreme, pentru ăștia ați strigat Jos Băsescu în piața universității (mă, ce se mai aude cu revoltații ăia din piață?). Pentru ca spiritele nobile precum spiritul lui Adrianu’ să scape și să vă arate la televizor cît de proști sunteți.

Și acum mergeți și votați: nu uitați, pentru a putea să-i elibereze pe toți tîlharii de partid trebuie să puneți ștampila pe ei. Mereți la vot!!!

PS: Pe aceeași temă s-a scris și pe Blogary, Sorina Matei, Laura Cernahoschi.

Preiau și eu cronologia faptelor, așa cum a apărut pe zoso.ro și pe Blogary.

Cronologia faptelor în cazul Ponta-Balaban-Grăjdan-ISC-Năstase:

  • 7 mai – Cabinetul Ponta depune jurământul.
  • 8 mai – prima ședință de Guvern condusă de Ponta. ISC trece din subordinea Ministerului Dezvoltării în cea a Guvernului, iar inspectorul general e numit și demis de premier.
  • 11 mai – este demisă Ruxandra Carmen Berszan de la șefia ISC.
  • 18 mai (vineri) – Ponta semnează decizia de numire a lui Constantin Grăjdan în funcția de inspector general al ISC. Decizia este publicată în aceeași zi.
  • 21 mai (luni) – prima zi de lucru a lui Grăjdan la ISC.
  • 22 mai (marți) – Grăjdan semnează adresa către ICCJ prin care retrage Inspecția din procesul lui Adrian Năstase și susține că nu există prejudiciu.
  • 22 mai – adresa e depusă în instanță, oamenii lui Năstase împart presei copii.