#kpopgirls Martie 2023

Fără prea multă introducere, luna martie din seria #kpopgirls 2023:

Sorn - Not a friend

Una din fostele membere ale trupei CLC (trupă mare acum câțiva ani), e una din prezențele inedite: Născută în Tailanda, Sorn cântă mai nou în engleză și are una din piesele acelea tiktokabile în care într-un refren scurt și catchy spune tot ce e de spus.

Craxy - XX Cypher (position)

Showcase de calități de rapperițe. Cred că inspirat un pic și din Galz Cypher, mixtape-ul de la Craxy arată nu doar atenție la partea tehnică de rap, dar și, ca orice act serios din zona K, un accent pe imagine și prezență scenică. Rapul e luat foarte în serios în zona asta urbană, aproape toate fetele pe care le vedem în playlist-ul acesta sunt capabile să verse rime la nivel înalt.

Twice - Set me free

Ce cântă Twice este un dance cu un pic de gravitas în jurul lui. Temele nu sunt foarte importante - sunt personale sau generice, dar sună foarte bine, și rămâne în cap, că sunt catchy.

Nmixx - Young, Dumb and Stupid

Se ia un cântec de copii care se integreaza într-un bubblegum pop un pic mai matur și iese o piesă memorabilă. Nmixx sunt pe drumul spre maturizare - sunt vesele și vorbesc pentru copii tineri care vor să se distreze curat și frumos, ca copii. Fără probleme existențiale, să fie exact cum zice titlul: tineri, proști și bătuți în cap. Dar nu asta e mișto la vârsta aia?

Yeeun - Strange Way To Love

Yeeun era rapperul de la CLC (că tot veni vorba mai sus de trupa respectivă). În piesa asta vrea să arate calitățile vocale - cu o piesă lentă, un pic dramatică, plăcută urechii, numai bună pentru festivalul Mamaia, varianta Gangnam.

Nmixx - Love me like this

Nimic neașteptat, doar o piesă super-catchy, numai bună de dansat pe ea și cântat alături de ea (dacă știi versurile). Aplicată rețeta cu artă, exact cum trebuie

Mamamoo+ - Chico Malo

Mamamoo revine! Vestea e pe jumătate bună, pentru că e o versiune de Mamamoo fără WheeIn și fără HwaSa - o versiune cu singurele rămase sub contract, Moonbyul și Solar. M-a bucurat teribil să le văd cu ceva nou, iar videoclipul e chiar fain - Solar și Moonbyul au o chimie bună împreună, și grupul funcționează. Chiar dacă nu o să aibă succesul trupelor cu sprijin mai mare din partea producătorului, pentru mine fetele de la Mamamoo rămân sus. Și piesa asta chiar îmi place.

Ichillin - Alarm

O piesă pop nu neapărat memorabilă, dar veselă. Merge perfect când ai nevoie de ceva pozitiv în background.

Ive - Kitsch

O piesă de dans despre 90s kitsch - o asumare personală a stilului anilor ‘90 care e destul de viu în piesele de la Ive.

Mamamoo+ - GGBB

Al doilea single de pe albumul nou Mamamoo+, Good Girl/Bad Boy are un instrumental bogat, care sună a big band de anii ‘60, și un ritm asemenea. A rămas pe repeat o vreme îndelungată și piesa asta, dar mai ales joaca din videoclip dintre Solar și Moonbyul.

Jisoo - Flower

Cea mai ascultată piesă de anul ăsta din zona coreană vine de la Jisoo (de la Blackpink). Flower a strâns aproape 450 de milioane, este o piesă destul de simplă dar perfect reprezentativă pentru stilul abordat. Excelent produsă, excelent pusă în scenă, Flower e într-adevăr una din cele mai bune piese ale anului.

aespa - Hold on Tight

Soundtrack-ul filmului Tetris, care, din păcate, nu are personaj tetraminele ci creatorul jocului Tetris. În orice caz, Hold On Tight este o excelentă preluare a temei originale a jocului Tetris care se potrivește de minune pe stilul fetelor de la aespa.

Ar mai fi câteva extras, dar poate le luăm într-o lună cu mai puține piese notabile - dacă există. Dacă nu, facem postare separată; oricum mai sunt lucruri despre care vreau să vă vorbesc. Până atunci sper că vă place ce selecție am făcut, și că ați descoperit câteva piese interesante.