#kpopgirls Aprilie 2023

Știți deja de ce suntem aici, așa că să-i dăm drumul! Și da, știu, ar fi mai comod să existe un playlist, și va exista. Dar doar când terminăm toată lista.

Mamamoo+ - LLL

„I Loved, Loving, will Love”, e exact ce sună, un pic de pidgin-english pentru un cântec plin plin de sirop, pentru fix momentele alea în care vrei să dai drumul la o lacrimă sau ceva.

Kep1er - Giddy

Kep1er fac mai puține referințe la fizicieni în piesa asta; cântă ceva în stilul acela pe care, dacă stau bine să mă gândesc, l-aș numi post-bubblegum - un pic mai serios și mai puțin colorat decât bubblegum-pop, cu un public țintă care are peste 15 ani, în care mai scapă câte-un dublu-sens sau ceva.

Ive - I am

Piesa asta de la Ive are un vibe de „classic”, sună ca o piesă pe care o știi dintotdeauna, dar cumva își păstrează individualitatea.

X:IN - Keeping the fire

Fetele sunt puse pe treabă serios. Ăsta e sound-ul dramatic care mă atrage la KPop-ul acestor ani - grav, luându-se în serios, cu un refren care sună a marș militar (dar pentru o forță militară foarte atractivă, ce pot zice?), și care te face să reciți alături de ele, din fericire singurul lucru pe care îl înțelegi este și cel repetat la infinit „keeping the fire”.

Lee Chae Yeon - Knock

Cum e să-ți intre un cuvânt sub piele și să-l repeți în minte la vreo zece minute după ce s-a terminat piesa asta? De la prima secundă acel „Knock” rămâne cu tine, și e una din acele piese pe care le recunoști de la zece kilometri că are personalitatea proprie, și nu știu… e prea faină piesa.

Name - On Play

Trupa e chinezească și cântă în engleză + limba nativă; dar stilul și curentul e în mod clar KPop - este una din cele mai K-Pop piese chinezești pe care o să le auzi. Poate ar trebui să învăț coreană că deja încep să recunosc limba și să fac diferența între ea și japoneză și dialectele chinezești.