#kpopgirls Iunie 2023

Fără o introducere prea pretențioasă, pentru că e foarte vineri și foarte de dimineață, să încercăm să continuăm lista de piese bune de anul trecut. Și știu, e frustrant că nu pun o ordine a „celor mai bune”. Într-un fel, e ceva mișto în legătură cu ideea de a face un top, de a premia pe cel mai bun, de a… dar voi elabora ideea într-o postare viitoare.

fromis_9 - #menow

Se simte când un grup începe să prindă un pic de experiență - cred că fromis_9 sunt la ceva ani de existență (există din 2017?), și nu încearcă neapărat să vâneze publicul extrem de tânăr. O piesă pentru oameni care au terminat liceul, și câteodată e fain să auzi ceva cu destinație mai matură. În mod ciudat, le-a luat 6 ani să scoată primul album de studio, o poveste interesantă și un parcurs chiar lung ca să ajungă până acolo. Dar felul în care trupele coreene scot albume este… ciudat. Au mai multe tipuri de albume, și mi-e neclară logica a ce e album și ce nu.

Kiss of Life - Sugarcoat (Natty solo)

Kiss of Life sunt în zona opusă - o trupă în formare, care înainte să lanseze propriile piese a lansat un fel de showcase individual. Cele mai bune sunt solo-ul lui Natty (un R&B clasic, de anii ‘90 târzii) și cel pe care o să-l vedem pe poziția următoare.

Kiss of Life - Kitty Cat (Julie solo)

Un vibe mai hip-hop în solo-ul lui Julie de la Kiss of Life - îmi place foarte mult atitudinea asta de bad girl pe care o adoptă - bad girl da’ cuminte. În fine, pentru cei care deja sunt fani ai trupei, să dăm link-uri și la solo-urile lui Belle și Haneul.

Lapillus - Who’s next

Pare ceva intro de trupă, și ca orice new-act care vrea să ajungă departe e un debut în forță, o piesă de dans dramatică făcută pe ștanță. Și sună bine. Să nu ne plângem de cookie-cutter-made-songs, că tuturor ne plac prăjiturile.

Purple Kiss - Love is dead

Extras de pe albumul de anul ăsta, Love is dead e una din piesele care chiar meritau un pic de atenție. Așa că fetele de la Purple Kiss și-au luat o pauză din turnee, cred, și au făcut un performance video - un clip cu coregrafia, practic.

Yena - Wicked Love

Ah, îmi place dramatismul acestei piese de comeback a Yenei. Întotdeauna merită să vezi ce reușește să facă solo o fostă componentă a unei trupe KPop - pentru că vezi practic ce aspecte ale personalității lor era sufocat de necesitățile de a servi trupei și managementului. Și Wicked Love e exact ce trebuie.

Kiss of Life - Bye My Neverland

În sfârșit, debutul Kiss of Life - Bye my neverland mi se pare un pic mai slabă decât piesele solo ale lui Natty și Julie, dar e totuși o piesă de debut bunicică.

XG - GIRL GVNG

Aș vrea să știu care e obsesia asta cu scrisul lui A ca V. Înțeleg, e un A întors. Dar de ce îl întorci? Adică, care e logica? Jumătate din oamenii care cred că fac ceva remarcabil întorc A-ul ăla, și așteaptă să se citească tot A, că nah, cum citești, Gâvâng? Deci Girl gang, care are un exces de coolness. O piesă excelent executată, dar ținută la doar 2 minute că deja vorbește pentru o generație care nu are prea mult timp de ascultat chestii, trebuie să dea swipe swipe swipe swipe swipe swipe swipe! Din 2 minute 20 de secunde sunt ele făcând o poză cool.

Purple Kiss - Love is dead

Purple Kiss - Love is dead