#kpopgirls Iulie 2023

Fără o introducere prea lungă, pentru că timpul e scurt! Știți de ce suntem aici, și nu ați venit să mă auziți pe mine vorbind. Așadar.

Itzy - Bet on me

Controversa legată de Itzy e de ce nu sunt mai prezente - de ce nu au mai multă activitate pe social media (cel puțin pe la începutul lui 2023 asta era întrebarea obsesivă). Mie însă îmi place ce face Itzy - pune niște piese bine construite, și e o plăcere să văd ce scot de la an la an. Plus că am un mic crush pe Yeji și pe Ryujin.

Kiss of Life - Shhh

Al doilea single de pe albumul Kiss of Life are un pic de vibe hip-hop, un pic de R&B, și un pic de funk. Pentru că nu se poate KPop fără fusion.

Queenz Eye - Un-normal

Serios, uneori cu piesele astea chiar simt că mă trezesc în anii ‘90, cu obsesia asta pentru R&B urban de final de mileniu.

NewJeans - Super shy

Un teen pop care nu e bubblegum pop. Un BPM mărit, un ritm alert, și niște voci subțiri și inocente de parcă auzi niște copii cântând. Nici nu-ți dai seama că NewJeans ar putea fi trupa care să facă Gods pentru RiotGames ceva mai târziu în an. Oricum, piesa asta îmi place foarte mult pentru ritmul crescut, chiar dacă sunt conștient că habar n-am dacă aș putea dansa pe așa ceva, nici dacă m-ar lăsa genunchii.

Nmixx - Party O’clock

Concurența? mă gândesc vine și ea cu o piesă de vară, ceva vesel, ritmat, rapid, cântec de petrecere. În fond, e iulie, e vară, e cald, ne gândim la chestii plăcute, nu la faptul că la nord sunt neoconservatorii români gata să interzică drepturile femeilor comuniștii gata să te bombardeze (scuze, eram pe alt film).

Odd Eye Circle - Air Force One

Te-ai fi așteptat să fie ceva mai dramatic cu piesa asta, dar hai să fim serioși, cum explicam mai sus, e vară, e cald, e frumos, de ce să avem piese dramatice? Deci ceva de dans cu un refren care-ți rămâne întipărit în minte.

Misamo - Do not touch

În sfârșit, ceva care nu e pop de dans. Îmi place la nebunie videoclipul ăsta, elegant, cu jocuri mișto de lumini. Și versurile sunt interesante, și se pare că nu-s singurul căruia i-a plăcut piesa asta, la 96 de milioane de vizualizări strânse în jumătate de an.

(G)I-DLE - I do

Un clip cu o poveste faină, nu mai știu dacă piesa e inclusă pe ultimul album sau e ceva proiect diferit, dar merită urmărit cap-coadă.

Ash-B - Lit

Hip hop la pătrat.

Mamamoo+ - Save me

Ultima piesă lansată de pe album, dacă țin bine minte (se pare că memoria îmi joacă feste); o piesă melancolică ce-ți lasă un pic de timp pentru reflecție interioară în zilele ploioase de vară.

NewJeans - Cool with you

Tot ce fac fetele de la NewJeans anul ăsta e excelent; Cool with you nu face excepție. Practic, dau tonul în materie de cum ar trebui să sune KPop-ul în 2023 - influențe R&B, un pic dramatic, un pic misterios, cu o poveste bună în spate, un videoclip excepțional…

Itzy - None of my business

A doua piesă de pe albumul nou de la Itzy, și ca de obicei nu dezamăgesc. O piesă relaxată despre relații, chestii normale, nimic special. Totuși, o piesă care a rămas cu mine ca una din cele mai bune de anul ăsta

Itzy - Cake

Am auzit foarte mulți critici la adresa lui Cake, care nu ar fi fost foarte popular cu fanii, pe mine mă amuză că tot repetă KKKKK, și iese cea mai amuzantă propagandă rasistă neintenționată de anul ăsta. Dar luna iulie a fost și ea plină de hituri, și bănuiesc că e mai ușor să le critici pe fetele de la Itzy care nu mi se pare că fac ceva greșit aici.

Lapillus - Marionette

Toată lumea vrea să aibă hitul verii, așa că și de la Lapillus avem o piesă dinamică, simpatică, cu un refren care rămâne cu tine.

Ryujin de la Itzy, pe Bet On Me

Ryujin de la Itzy, pe Bet On Me