#kpopgirls Octombrie 2023

Octombrie. Ne apropiem de final. Nu mai e mult, hai că rezistăm.

RiotGames / NewJeans - Gods

Habar nu am cum să acord creditele la piesa asta, pentru că e o piesă produsă de RiotGames pentru campionatul mondial, Worlds 2023, organizat în Coreea de Sud. Și în plus asculți și nu îți vine să crezi că vorbim de aceeași trupă care cântă acel bubblegum pop naiv și copilăros de care vorbeam acum două-trei episoade, cu Super-shy. O transformare magnifică, făcută să se muleze artistele pe spiritul epic, glorios pe care dorea să-l adopte Riot pentru piesa emblematică a campionatului mondial. După rateul de anul trecut, nu aveau voie să greșească. Pariul pe NewJeans a funcționat.

IVE - Off the record

O nouă piesă de la IVE cu un mini-album care e pe jumătate cu piese din albumul „mare” de la începutul anului. Practic, lansarea de toamnă; cea mai bună piesă a lor vine un pic mai încolo.

Jennie - You & Me

Nu o lansare propriu-zisă ci un „performance video” într-un scenă spectaculoasă, cu o coregrafie impresionantă și o piesă nouă excelentă. Blackpink nu sunt străine așteptărilor lungi - dacă anul trecut erau peste tot, anul acesta doar Jisoo și Jennie au scos proiectele solo - și pentru următoarele piese de la Blackpink va trebui să mai așteptăm, probabil, jumătate de an măcar.

Ailee feat. Lil Cherry - Ra ta ta

Nu am foarte multe de zis la piesa asta - și pe viitor o să tac, doar dați voi play acolo, e bună piesa. „Lil Cherry” este exact ce te poți aștepta de la o „Lil”-ceva - inceoerentă, plictisitoare, din fericire versul ei e scurt.

WheeIn - In the mood

Incredibil de mult a trebuit să așteptăm pentru ceva nou de la WheeIn - probabil și-a luat o pauză mai lungă de relaxare înainte să-și lanseze piesa solo. O piesă un pic melancolică, un pic de dans, numai bună de pus în căști și dansat prin casă.

IVE - Baddie

Nu pricep ce nu le place oamenilor la piesa asta. Este excelentă, este furry fantasy la pătrat, este catchy, are personalitate, serios, ce nu vă place la ea? Una din cele mai criticate piese de la IVE, și habar n-am de ce, pentru că mie-mi place la nebunie.

Loco feat. Minnie - Not Ok

Piesa asta e iarăși una de top 5 - e genul ăla de piesă care lovește serios. Musai activați closed captions și urmăriți versurile - este o piesă despre depresie, despre un strigăt de ajutor, este una din cele mai puternice piese pe care le-am auzit în ultima vreme. Conceptul pare destul de simplu, însă versurile, intonația, totul. Piesa asta e perfectă așa cum e și ar trebui să o audă tot universul din nou și din nou.

Le Sserafim - Perfect Night

O piesă folosită, din câte înțeleg, de marketingul de la Overwatch 2, dar deh, nimeni nu e perfect. Piesa asta e foarte bună, totuși.

Ne apropiem de final. Nu mai e mult.

Not Ok

Not Ok