#kpopgirls Noiembrie 2023

Luna noiembrie vine cu un alt pretendent pentru top 5, și câteva piese extraordinare pe care vă invit să le ascultați în continuare.

Drama (spoilers)

Drama (spoilers)

Viviz - Maniac

O piesă cu inspirație puternică de anii ‘80.

Kiss of Life - Bad News

Genul acela de piesă făcută parcă să placă mai mult audiențelor vestice, cu un pic de slide-guitar, cu un vibe de western.

Soojin - Agassy

Soojin a fost nevoită să iasă din (G)I-DLE după un scandal legat de bullying în timpul liceu; nu există o sentință clară, dar dacă e să ignorăm latura socială și să ne uităm strict la partea artistică, revenirea ei e un act de mare curaj. Mai ales că Agassy este o piesă foarte bună, și Soojin are spațiu să își arate calitățile individuale.

aespa - Drama

V-am spus că-mi place muzica dramatică. Cum să nu-mi placă la nebunie, în cazul ăsta, Drama, de la aespa, mai ales că aespa e una din trupele noi care par să nu greșească absolut nimic în orice fac. Drama este tot ce trebuie împachetat perfect - videoclipul, inspirat din secvența japoneză din Kill Bill, e fix ce trebuie și el.

Rei Ami - Shhh

Eu v-am zis că Rei Ami e fata pe care nu vrei să o duci acasă, dar ce te faci când te amenință că se duce ea acasă la tine? Îmi place nervul, atitudinea și zona pe care o explorează. Bad girl extraordinaire. Dați play, băgați în venă. Habar n-am de ce piesa asta nu a explodat în tot universul cunoscut, Rei Ami e excelentă aici.

Sumin feat. Uhm Jung Hwa - Closet

Un videoclip bizar care îmi aduce aminte un pic de Massive Attack și trip-hop - e un fel de trip-pop, dacă pot să-i spun așa.

Viviz - Untie

Îmi place dinamismul din piesele fetelor de la Viviz - au un flow deosebit, piesele lor curg într-un ritm extraordinar, sunt puse pe treaba din prima secundă și piesele te prind tare de tot. Untie are potențialul să rămână cu tine și după ce oprești muzica.

Kiss of Life - Nobody knows

Îmi place cum fetele de la Kiss of Life își caută identitatea. Acum trec pe R&B, soundul anului 2023 în Coreea. Un videoclip interesant cu poveste pe care aș fi vrut să o explorez mai îndeaproape.

Dolla - Classic

Un nume nou care are toate șansele să fie exact ceea ce spune din primul vers. „I’m the new classic” - cu câteva armonii interesante în bridge, cu un electro-dance vibe în refren, cu strofe scoase din manualul de R&B corean - Classic chiar ar putea fi „the new classic”.

Dreamcatcher - OOTD

O să ascult invariabil orice scoate Dreamcatcher, e o plăcere să văd un pic de variație în playlist. Chiar dacă nu înțeleg foarte multe din piesa asta.

Iii - Forbidden midnight

Cu un sound care bate spre întunecat, misterios, cu o linie muzicală luată de la un cântec pentru copii, piesa asta are potențial să te urmărească după ce o asculți. A nu se asculta noaptea! sau ceva de genul.

XG - Hesonoo & X-Gene

Sunt câteva trupe care o să se califice automat pe lista asta, și XG e una din ele. 55 de secunde de intro, dar fetele te hipnotizează și la final te întrebi cum a trecut timpul.

Babymonster - Batter up

Mai vroiați o piesă de top 5? A câta e? A opta, a noua? A zecea? Babymonster sunt the new kids on the block - vin cu energie fantastică din spate, Batter up e un hit total din punctul meu de vedere. Și nu numai al meu - în un pic peste o lună au strâns 160 de milioane de vizualizări.

Taeyeon - To. X

Cum ziceam, vroiați o piesă de top 5? A unsprezecea, poate? Taeyeon, care a luat fără drept de apel prima poziție anul trecut, a lansat un nou mini-album, și asta e piesa de titlu a albumului.