#kpopgirls Decembrie 2023 + Extras

Luna decembrie nu e o lună de lenevit, și s-a scos o tonă de muzică nouă și în luna asta; doar că s-a scos muzică din zona aia lipsită de imaginație care e „cântecul de Crăciun”. Câte coveruri după Snowman putem avea? Prea multe, prea multe. Așa că am selectat doar câteva piese, după care facem o listă de extras, unele cu comentarii, altele fără.

Mai urmează două articole. Unul despre o artistă care nu e coreeană dar pe care am urmărit-o foarte tare anul trecut și pe care o s-o regăsiți în lista de extras. Al doilea articol o să fie cel cu playlistele - o să construiesc și o listă de Spotify care să vă ungă pe suflet.

Itzy, Born to Be

Itzy, Born to Be

Nmixx - Soñar

De nicăieri a apărut această ciudățenie de la Nmixx, pe care nu știu, sincer, unde s-o plasez. Și, cum zice poetul, nobody expects the spanish inquisition! În cazul ăsta fără inchiziție, doar spaniola.

Weeekly - Backwards

Itzy - Born to be

Itzy revin! Nu doar cu Born to be, dar și cu câte o jumătate de piesă (tiktok style) pentru fiecare membră în parte, pe care o să le vedeți mai jos. Finalul de an a fost al fetelor de la Itzy, care au făcut altceva decât the usual bore-fest care e Crăciunul muzical. Bonus points pentru Yeji care e roșcată.

Yeji (Itzy) - Crown on my head

Ryujin (Itzy) - Run away

Chaeoryeong (Itzy) - Mine

Yuna (Itzy) - Yet, but

[EXTRAS] aespa - Menagerie

Nu o piesă lansată de sine stătător. Intro-ul de la concertele aespa.

[EXTRAS] NewJeans - Zero

Dacă nu ai fi pe fază ai spune că e o treabă simplă, obișnuită, dar până la urmă te prinzi foarte repede că e doar o reclamă pentru Coca Cola Zero. Altfel, certified banger. Coca Cola ma-shi-ta!

[EXTRAS] Yeeun - Cherry Coke

Hai că v-ați prins unde s-au dus bugetele Coca Cola în Coreea. Alt certified banger. Cherry Coke!

[EXTRAS] aespa - Salty & Sweet

O piesă care merita mai multă atenție - dar e doar un fragment de piesă, cu un track-video numai bun pentru tiktok. Păcat, piesa merita mai mult.

[EXTRAS] Mirei - Lonely in Tokio

An Englishman in New York varianta KPop.

[EXTRAS] aespa - Spicy (performance video)

Pentru că aespa nu pot să greșească nimic în 2023.

[EXTRAS] Blackswan - Karma

Nu eram foarte sigur în legătură cu piesa asta. But… it works.

[EXTRAS] Lexie Liu - dance dance

Motivul pentru care nu intră este că nu e KPop. Lexie e din China, cântă în engleză, piesa e un 80s adus la zi și e superb.

[EXTRAS] Blackpink The Game - The Girls

Nu pare ceva oficial, sau, nu știu, e foarte bizară această piesă. E o piesă bună, ca de obicei cu Blackpink, dar nu pare că e mai degrabă reclamă la păcănele.

[EXTRAS] Atarashii Gakko! - Tokyo calling

Cea mai ciudată piesă pe care o s-o auziți anul ăsta.

[EXTRAS] Bibi & Becky G - Amigos

E o piesă acceptabilă, dar nu e KPop, e latino sub numele lui Bibi.

[EXTRAS] Lexie Liu - Delulu

Lexie Liu folosind cuvântul meu favorit de anul ăsta, Delulu.