Lașitatea ca formă de supraviețuire

RomaniaDin cîte văd, Oprescu a cerut să se facă referendum local cu privire cîinii vagabonzi din București. Oprescu se ascunde acum în spatele celor care au votat, urmînd să-și aroge succesul operațiunii dacă aceasta, cu adevărat, va avea succes.

Dar nu pricep un lucru: de ce e nevoie de un referendum cînd deja Oprescu a fost votat? Nu a fost votat deja de locuitorii capitalei? Acești locuitori nu au votat un program electoral? Iar în acel program electoral nu figura problema cîinilor vagabonzi? Păi cum alegeți, oameni buni?

Mă rog, e evident pentru mine că Oprescu se ascunde în spatele fustelor alegătorilor, pentru că e pus în situația de a lua o decizie. O decizie din care probabil nu are ce prieten de-al lui să profite, altfel nu-mi explic de ce nu o ia.

Genul acesta de lașitate e înspămîntător. Păi bine mă, eroule, nu te dădeai tu mare strateg în alegeri? Și tu, Ponta, nu erai tu mare luptător contra proiectului Roșia Montană? Acum te dedublezi, iei decizii nepopulare ca prim ministru, dar votezi populist ca parlamentar? Păi ce e asta?

Acum cred că e mai clar de ce avem un președinte atît de prost ca Băsescu. Pentru că Băsescu, prost așa cum e, are curajul și își asumă niște chestii. Nu se ascunde ca infantul sub fustele mamei, în speranța că scapă de responsabilitate. Că dacă vroiam oameni care să nu aibă nici o responsabilitate desființam statul român, și gata. Rămîneam ca în antichitate, fiecare oraș cu microuniversul lui.

Dar lașitatea asta e o formă de supraviețuire. E felul în care politic toți vor să scape… fără să-și asume nimic ce ar putea să supere pe cineva. Pentru că e greu să ai opinii și să ți le și aperi. E foarte greu. Dar lasă, știu cine are o opinie…

sprestangaAștept cu nerăbdare să iasă deșteptul de antonescu la rampă, să spună că Băsescu l-a mușcat pe copilul ce a murit deunăzi. antonescu cu a mic, nu merită să fac efortul să caut SHIFT-ul pentru el.


15 Replies to “Lașitatea ca formă de supraviețuire”

 1. Stefan Oancea

  Dorin, uit tot ce s-a întâmplat până acum, nu mă interesează, dar explică-mi te rog o chestie. Şi vorbesc foarte pe bune şi serios, fără glume răsuflate şi sarcasme. Da? Deci, spui: “Pentru că Băsescu, prost așa cum e, are curajul și își asumă niște chestii.” Ce chestie şi-a asumat Băsescu în ultimii 5 ani? Ce chestie? Spune-mi una te rog! Nu vreau mai multe! Una singură! Care-i curajul ăla?

  Deci fii atent! SĂ ÎŞI ASUME! Adică la modul pe bune! A asuma nu înseamnă să faci o conferinţă de presă în care să spui “Îmi asum X şi Y dacă Z nu se întâmplă”!!!!! El doar asta face! L-am auzit de atâtea ori spunând “îmi asum” de parcă şi mie îmi vine să-l cred câteodată. Când spui “îmi asum” e ca şi cum ai face o promisiune, iar atunci când nu se întâmplă, trebuie să plăteşti! Cu o scădere de salariu, cu o demisie, cu orice! “Şi-a asumat” şi nu i-au ieşit atâtea treburi… încât nici nu mai ştiu care a fost prima şi care a fost ultima.

  La modul ăsta… toată lumea “îşi poate asuma”, pentru că oricum nimic nu se va întâmpla apoi. Ce e mare lucru “să îţi asumi”? Şi nu, nu ţin nici cu USL, nici cu FSN, nici cu PDL, nici cu UDMR, nici cu Vadim, nici cu Becali, nici cu nimeni! Îi vreau mutaţi pe toţi în Atlantic!

 2. Mircea

  basescu cu b mic (nu merita sa caut SHIFT-ul pentru el) si-a asumat pe vremea cand era pus primar ca va scapa Bucurestiul de maidanezi. si?! s-a intamplat ceva? am ajuns la situatia curenta si datorita lui. acum se foloseste (electoral) de aceasta ocazie sa se bata cu pumnii in piept si sa ceara guvernului masuri. toti sunt niste ipocriti.
  solutii exista, lege exista, nu se aplica… toti se feresc.

 3. Dorin Lazăr

  Băsescu și-a asumat tăierile bugetare ale lui Boc cînd nici măcar Boc nu a avut curajul să și le asume. Ca și chestii majore, așa, și puternic nepopulare.

 4. Dorin Lazăr

  Băsescu a eșuat în problema maidanezilor, dar să nu uităm că Adi Năstase a făcut tot posibilul pentru a-l împiedica să facă ceva, orice.

  Legea să se aplice. Există, la Brașov s-a aplicat (vezi cazul Flavius Bărbulescu, care are acum parte doar de înjurături pe twitter, și petiții), la Tulcea se aplică. De-asta îi acuz de lașitate.

 5. Mircea

  pe mine nu ma intereseaza simpatiile politice. nici razboiul dintre politicieni. ma intereseaza rezultatele. pe langa faptul ca sunt lasi, sunt si impotenti, incapabili sa realizeze ceva util cetatenilor.

 6. cătelul alpha

  La cîte asumări răzgîndite a avut băse în 10 ani de mandat, cred că ne merităm soarta. N-are nici un rost să mai facem topuri despre cine a mîncat căcat mai puțin, că nu poți să stai lîngă nici unul. De acord cu restul.

 7. Stefan Oancea

  CUM ŞI LE-A ASUMAT?! A ZIS “ÎMI ASUM” ŞI ATÂT?! Spune-mi ce s-a întâmplat după ce “şi-a asumat” şi a eşuat când nu şi-a atins obiectivele pe care şi le-a propus… ! 🙂

  Şi tu încă mai crezi că Boc e o persoană? Era o dedublare a lui Băsescu. Citare de aici http://www.zf.ro/politica/basescu-in-timp-de-criza-sa-maresti-taxele-e-ca-si-cum-ai-trage-o-frana-11222112: “În timp de criză să măreşti taxele e ca şi cum ai trage o frână. Poate nu poţi să le micşorezi, dar să le măreşti taxele directe e o greşeală majoră”

  POFTIM? EXACT ASTA A FĂCUT. El şi cu Boc au făcut exact acelaşi lucru, în exact aceeaşi perioadă de criză! Deci… lasă-mă cu “asumarea răspunderii”.

 8. Dorin Lazăr

  Ce ai fi vrut să facă mai mult, să își pună cenușă în cap și să se arunce de pe un pod?

  Nu numai că și-a asumat măsurile respective, dar a și plătit pentru ele cînd a avut un approval rating de 16% – la referendum. Sigur, referendumul a fost invalidat, dar situația reală asta e.

  Vezi că tasta aia de lîngă A e Caps Lock. Încearcă să nu o apeși, ies toate literele mari și apare replica ta ca scrisă de un dobitoc.

 9. Stefan Oancea

  Păi sunt cam nevoit să o apăs continuu când văd că tu chiar refuzi să înţelegi nişte chestii elementare. Îmi tot repeţi că “şi-a asumat măsurile respective” dar nu ştii să-mi zice exact ce înseamnă clişeul ăsta şi cam cum a făcut-o. Ceea ce-am reţinut după toată polologhia ta este că de fapt “şi-a asumat” răspunderea şi a plătit cu un referendum în urma căruia nu a păţit nimic, ok? Am priceput. Mare angajament a făcut! Îi sălutăm gestul nobil!

 10. Vlad

  Lașitatea începe foarte clar cu oamenii normali. Adică problema maidanezilor, dpmdv, e datorată oamenilor care vor să se bucure de un câine, dar nu vor să-și asume răspunderea pentru el.

  Într-un fel politicienii într-o democrație sunt cam “lowest common denominator”, adică nu te aștepta la politicieni mai breji decât alegătorii.

  Dar o lege care se aplică, și deasemenea daune clare în situații în care câinele sub răspundere atacă neprovocat … pot funcționa.

 11. twist

  “Vezi că tasta aia de lîngă A e Caps Lock. Încearcă să nu o apeși, ies toate literele mari și apare replica ta ca scrisă de un dobitoc.” – superb – sper ca pot prelua si eu bucata asta 🙂

 12. hash

  Ca sa te intereseze rezultatele, ar trebui in primul rand sa te intereseze capabilitatea omului pus in fruntea echipei – aka politicianul. Te contrazici, domnule strut.

Comments are closed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.