Legitimitatea Revoluției USL, legitimitatea Pieței

Nu îmi dau seama dacă aceasta este ultima mea postare pe ziua de azi sau nu. Aștept demisia guvernului. Nu știu dacă Boc o să-și dea demisia într-o joi – ar fi însă frumos. Nu are sens să prelungească situația creată.

MAI-ul a declarat că nu va interveni in forță. Nu are de ce să provoace mulțimea. Nu are sens să o facă. E o declarație a MAI, nu a președinției, nu a guvernului – și iată că revoluția USL își pierde primul punct de credibilitate.  Miliția, așa cum urlă antenele, nu bate poporul. Manipulările gen înregistrarea de acum două postări își pierd valoarea. Dar nu e singurul punct.

Piața are idei bune. Jos Băsescu – jos comuniștii, jos hoția. Ideile cadru sunt ceea ce ne dormi cu toții. Pentru piață, însă, scandările sunt o problemă. De ce?

Am mai vorbit despre ‘libertate’. O aveți. Urlați în piață. Nu mai spuneți că nu o aveți. Pierdeți credibilitate.

Jos Băsescu: Și pe cine puneți în loc? Piața nu are nici un candidat. Are USL pentru ei, și Ponta abia așteaptă să devină salvatorul. Însă așa cum Orban e fluierat și alungat, Antonescu și Ponta evită să preia piața. Au de gînd să aștepte ca cei cu adevărat nemulțumiți să plece, să rămînă oamenii cu care vor împărți ciolanul. Atunci vor apărea ca salvatori, și își vor asuma actuala demonstrație, și se vor încunua cu evenimentele din ’89, din ’90 pentru a-și instaura propriul regim. Pentru a se legitimiza.

Nu mai cereți locuri de muncă. Nu mai cereți stat social, asistențial. O să vină Ponta să vă dea toate astea. Nu mai veniți cu povești cu ‘am o facultate și nu am loc de muncă’. Știm ce facultate ați făcut, și știm care e valoarea a ceea ce ai făcut.

Nu mai spuneți aberații gen ‘Funeriu a distrus învățămîntul’. El a făcut primul gest vertical din istoria ministerelor românești din ultimii 22 de ani. Toți comuniștii au protestat contra lui Funeriu, au fost șocați de faptul că a arătat valoarea învățămîntului românesc distrus de 20 de ani de miniștri. Nu el a distrus învățămîntul.

Nu strigați contra celor din străinătate – sunt doar manipulări anteniste. Nu vedeți că anteniștii nu reușesc să strîngă decît 35 de oameni la ‘proteste’?

Îndepărtați-i pe USL-ași. Îndepărtați comuniștii. Îl cităm pe Antonescu, și spunem – să fie ultimul guvern comunist. Să fie, fără Ponta, fără Antonescu, fără PSD, fără PNL-ul care face Brătienii să se întoarcă în mormînt.

Cît timp USL are acces la Piață, Piața e ilegitimă. E doar lovitura de stat a lui Radu Mazăre. Știți voi, tipul ăla care apare la Tv în vana cu lapte. Ăla care vă cere taxă în Mamaia.

Nu văd acum decît o soluție. Mihai se numește. Are cineva curajul?

PS: Violențele reîncep în Piață. Demonstranții au atacat jandarmii. Mai plînge cineva pentru cei care o să-și ia bastoane peste ceafă?


One Reply to “Legitimitatea Revoluției USL, legitimitatea Pieței”

Comments are closed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.