Libertatea se învață numai în lipsa ei

Trăim vremuri grele, în care cuvinte precum ‘libertate’ sunt aruncate în gol. Nu o înțeleg mulți dintre tinerii de azi, cu care am mers să protestăm împreună contra regimului nedrept.

Am învățat libertatea sub comunism. Atunci, trăind cu frica în sîn, am înțeles-o și am apreciat-o. De la cozile la pîine la frica de a spune ce gîndești în propria ta casă. De la frica de a schimba două cuvinte cu un necunoscut pe stradă la frica de a face un lucru în plus pentru cei din jurul tău. Prieteniile se puteau întoarce împotriva ta.

A venit revoluția, și în sfîrșit, puteam să-mi respect prieteniile. Eu și cu prietenii mei am început să facem lucrurile fără frică, să vorbim fără frică, să ne ajutăm fără frică. Nimeni nu poate înțelege ce sentiment extraordinar de eliberare este să poți face lucrurile fără frică. Să le faci cum le simți tu, cum le dorești tu!

Există un singur mod de a aprecia libertatea, și acela e să fii privat de ea. Asta încerc să transmit celor din jurul meu, să o inspir celor care sunt în jurul meu, care m-au ajutat, m-au sprijinit. Pentru că lecțiile primite de la prieteni sunt cele mai valoroase.

Echipa dorinlazar.ro


3 Replies to “Libertatea se învață numai în lipsa ei”

Comments are closed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.