Link of the day #9

[10 ani mai târziu: HAHAHAHHAHAHAHAHHAHA]

Îmi place muzica. Îmi place muzica suficient de mult cît 80% din timpul pe care îl petrec la muncă să am căştile pe urechi (chiar dacă nu e nimic pornit).

De curînd am avut un mic moment de cotitură. Îmi place muzica, dar aveam la muncă foarte multe MP3-uri. FOARTE multe. Era o vreme în care cumpăram CD-uri (mă simţeam că încurajez nişte artişti care meritau), dar de la o vreme am văzut că CD-urile pur şi simplu se adună la mine în cameră şi nu mai am loc de ele. Prea voluminoase, prea multe… Şi partea cea mai dureroasă e că nu prea puteam să le ascult cînd şi cum vroiam. Ideea să schimb zece CD-uri ca să am impresia că ascult muzică ceva mai variată nu-mi place.

Aşa că, evident, le-am făcut FLAC-uri pe multe dintre ele (le am pe undeva depozitate). Dar chiar şi-aşa, mi-am dat seama că trebuie să le transport la muncă, şi evident, cînd totul se mută pe web mi se pare o muncă prea mare, inutilă, să îmi sincronizez colecţiile de muzică de acasă şi de la muncă.

Aparent în afara contextului, urmăresc blogul lui Florin de la HiQ. De la el aflu o groază de noutăţi din lumea muzicii (de obicei e cu cam o lună mai rapid decît posturile de radio în a anunţa hiturile verii sau iernii).  Şi tot de la el am văzut şi următoarea recomandare:

Vrei muzică gratuită şi legală în streaming? Încearcă GrooveShark.com – are şi widget-uri de preluat pe blog, în mai multe dimensiuni şi culori.

Cum e legal? Toţi artiştii/compozitorii sunt plătiţi de către site, aşa cum scrie şi pe prima pagină: “Everybody gets paid” -)

http://www.hiq.ro/blog/florin/2008/12/21/grooveshark-muzica-gratuita-pe-net/

Nu mă miră faptul că văd astfel de link-uri pe blogul lui. El este motorul din spatele eok.ro – un site care îţi spune că e OK să asculţi muzică românească gratuit 🙂 Chiar dacă acum o parte din piese sunt date ca preview, asta nu înseamnă că munca lui nu e valoroasă. 😉 în fond, muzica bună merită plătită, nu?

Revenind la grooveshark, mi se pare o colecţie genială. Încercasem să fac cu youtube acelaşi lucru, dar mi se pare o idee mai bună GS, şi faptul că e orientat direct pe muzică îmi place şi mai mult. E un pic mai greu pînă te prinzi cum funcţionează (au nevoie de cineva să le scrie help-ul); dar avantajul e că au deja o bază destul de serioasă de cîntece.  Găseşti, de exemplu, ultima piesă a lui Britney Spears, dar şi “The drum thing” de John Coltrane. Şi, evident, piesa care redefineşte ideea de muzică, favorita mea dintre toate care s-au făcut şi se vor mai face de-a lungul timpului: Bach – Air. Ca să nu mai zic de Al di Meola, John McLaughlin şi cu Paco de Lucia cîntînd Mediteranean Sundance :).

Îmi place Grooveshark 🙂


2 Replies to “Link of the day #9”

  1. dorinlazar

    Şi eu, astăzi, am devenit un fan Groove Shark. Sper doar că modelul lor funcţionează şi că nu vor fi nevoiţi să închidă sau să schimbe modul de expunere al muzicii datorită ‘the big guys’ (vezi, de exemplu, ce păţeşte chiar zilele astea youtube cu Warner Music). Ar fi mare păcat.

Comments are closed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.