Link of the day #1

Deschid categoria “Link of the day” – în care postez de fiecare dată cînd am un link interesant.

Astăzi, o poveste emoţionantă despre o situaţie pe care bunul simţ te îndeamnă să te fereşti, dacă nu ar fi toţi din jur care ştiu mai bine şi îţi cer să ai maşină şi să-ţi cumperi apartamente tip cutie de chibrituri în care nu ai spaţiu nici să respiri. O fi povestea emoţionantă, dar primele comentarii sunt foarte potrivite: de ce s-a băgat la ceva ce nu-i de nasul lui? Poate cîştigă el cît cîştigă, dar dacă nu-şi permite maşină, de ce îşi cumpără?

Părerea mea: încetaţi să-i plîngeţi de milă pe oamenii aceştia. Ei sunt victimele propriilor lor decizii, nimeni nu a luat deciziile în locul lor.

PS: în alt registru, o discuţie:

(5:29:00 PM) mitel: Din “Omul care aduce cartea”
(5:29:43 PM) mitel: emisiunea de cultura de la ProTV
(5:29:55 PM) Dorin: aşa?
(5:30:08 PM) mitel: “Cartea este despre un copil autist in varsta de 16 ani
(5:30:21 PM) mitel: care are o relatie incestuoasa cu mama sa
(5:30:33 PM) mitel: aceasta ramane insarcinata si moare
(5:30:46 PM) mitel: copilul o omoara pe bunica-sa
(5:30:51 PM) mitel: o taie in bucati
(5:31:03 PM) mitel: si o indeasa in instalatia blocului
(5:31:06 PM) mitel:
(5:31:47 PM) mitel: Comentariu tipului care face emisiunea : un roman despre actualitatea romaneasca
(5:32:32 PM) mitel: WTF Dude?!?!
(5:32:57 PM) Dorin: ????


11 Replies to “Link of the day #1”

 1. Ovidiu C.

  Lacrimi şi durere. Heh. Eu am salariul aproape cât amândoi la un loc, n-am copii şi merg pe jos la muncă. Ce rahat de maşină şi-au putut lua de plătesc 1500 de lei pe lună?!

 2. dorinlazar

  Lacriiiiiiiiiiimi şi durereeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
  Oamenii ăia sunt inconştienţi. Nu ştiu de ce, dar nu empatizez deloc cu situaţia lor absolut tîmpită. Şi da, ar putea să iasă din situaţia aia într-o secundă 🙂

 3. Raul

  “Au adormit cu televizorul aprins. Pacat. La numai cateva minute dupa ce au adormit, la tv a aparut premierul Tariceanu, care dadea asigurari ca la noi nu se va intampla nimic rau, cata vreme sistemul financiar e solid si fara probleme. Daca l auzeau, Ionestii sigur nu siar mai fi facut atatea probleme.”

  Cata drama, cata tragedie! Doamna Xulescu aduce criza financiara si in Romania. Pentru ca evident daca doamna Xulescu este in probleme avem de-a face cu o criza la nivel national.

  Blogul ala e stupid.

 4. Mircea

  e clar o exagerare pe acel blog si in acelasi timp realitate cruda. darrr… nu poti cere tuturor sa fie experti in economie, piata financiara, bursa, comert bla bla.

  ar fi de dorit ca in Romania, similar ca in orice tara decenta din Europa, sa ai o garantie pe termen mediu, daca nu lung. altfel nu poti visa niciodata la normalitati de genul casa, masina.

 5. dorinlazar

  @raul: boohoohoo să plîngem. Aia am zis şi eu: e un post stupid. Genul ăsta de sentimentalism face numai rău.
  @Mircea: Dar le poţi cere oamenilor să aibă bun simţ. Şi oamenii aveau înainte de ’45. Cumva, între ’45 şi ’90 coloana vertebrală şi bunul simţ au fost eradicate.
  too bad.

 6. Ovidiu C.

  @Mircea: Şi cine să ofere acea garanţie? Guvernul presupun? Şi din ce bani? Din bugetul de stat presupun? Adică din banii plătiţi de mine (şi plătesc mai mulţi decât mulţi alţii) care stau în chirie şi merg pe jos la muncă? Şi în timp ce eu merg la muncă pe jos ei mă claxonează la trecerea de pietoni, ascultă manele sau alte bălării la un volum de cade tencuiala la casele pe lângă trec, parchează pe toată lăţimea trotuarului etc?

  Dacă visezi la „normalităţi” gen casă şi maşină, mai mergi niţel prin vest. Nu că ei n-ar avea probleme cu creditele, dar acolo foarte multă lume stă în chirie şi mulţi se deplasează cu bicicleta sau cu mijloace de transport în comun. În multe părţi maşina personală este chiar descurajată la modul ce mai serios. Astă-vară mi-am petrecut o scurtă vacanţă în Amsterdam şi acolo un loc de parcare este €20 pe noapte (deci €20×30 = €600 pe lună, aproape cât chiria la un apartament, sumă de care nici măcar un localnic nu se poate despărţi foarte uşor). Plus că pe cele mai multe artere nici nu ai voie să intri cu maşina.

  Deci da, poate este nevoie de normalitate, dar nici bunul simţ nu abundă pe la noi.

 7. dorinlazar

  să nu uităm faptul că în România sunt muuuuult prea puțini cei care au nevoie reală de mașină. Dar deh, avem funduri sensibile.
  Ne lipsește pragmatismul care i-a făcut pe vestici să funcționeze corect. mare păcat, suntem prea săraci ca să nu-l avem 🙂

Comments are closed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.