Link-urile de miercuri

17 Replies to “Link-urile de miercuri”

 1. “Amenințarea germană” dă românilor din IT de mîncare de foarte multă vreme. De ce m-aș teme de cei care nu au de gînd să-și trimită armata să mă colonizeze?

 2. Eu, în locul lui Dorin, ţi-aş recomanda să-ţi întrebi străbunicii (dacă mai trăiesc) cum s-a comportat armata germană cu populaţia locală în ’40 şi cum s-a comportat armata rusă. Ca să nu mai ai dubii…

 3. iti recomand atunci sa mai citesti istorie, sa constati singur ca lucrurile nu sunt asa de simple precum par.

 4. Mi se pare amuzant să vii moralist și să afirmi că sunt colonizat, cînd problema se pune altfel. Cu Germania avem schimburi culturale și economice reciproc avantajoase. E și normal să se întîmple așa, mai ales cu populația sasă din Transilvania. Unde bați, spre un naționalism spălat pe creier gen Dan Puric?

 5. Nu cred că e cazul să-mi ceri tu mie să citesc istorie, am destui ani ca să nu mă bazez doar pe asta. Iar ceea ce ţi-am cerut eu să verifici nu sunt scrise în cărţile de istorie.

 6. si noi avem schimburi reciproc avantajoase cu rusii.
  dar mai ales Germania are schimburi reciproc avantajoase cu rusii.
  ma rog, n-ai inteles de la inceput aluzia mea.

 7. cum spuneam, contextul istoric este unul foarte complex si nu poate fi interpretat doar pe baza unor fapte punctuale.
  mi se pare o ipocrizie crasa sa incerci sa-i scuzi pe nemti fata de rusi in acest fel.

 8. Ipocrizie crasă mi se pare încercarea ta de a da vina pe alţii pentru dificultăţile din viaţa de zi cu zi. Viaţa nu e uşoară, însă prefer să ştiu că îmi pot permite a alege cum să trăiesc.

Comments are closed.