Look at me now – Various

Am avut destul de mulți oameni care mi-au spus că eu nu le știu cu hip-hop-ul, și că-s varză (asta doar pentru că i-am ținut partea lui Guess Who, stai să vezi cînd o să vină articolul ăla despre Puya ce de înjurături o să-mi primesc).

Și pentru ei, am niște hip-hop adevărat. Chris Brown i-a strîns pe Lil’ Wayne și Busta Rhymes pentru Look at me now. Un stil minimalist – fără prea multă instrumentație, pentru că atenția trebuie să fie pe ce zice Busta. Și la cît de repede spune ce spune – pentru că acolo e tot farmecul.

Atît de mare e farmecul încît o să găsiți o sumedenie de imitatori pe Youtube. De exemplu această fată:

Great skill, I said. Asta pînă cînd am văzut această interpretare. Trupa se numește Karmin, și au devenit celebri pentru o înregistrare a piesei Look at me now, în care versurile rap sunt livrate de solistă, iar partenerul este backup singer pentru refren (dacă se poate numi așa).

Interpretarea e mult mai melodioasă – și (pentru cei care mai suportă un videoclip) ceea ce reușește să facă solista este fantastic: live, la show-ul lui Ellen Degeneres, make-up on and audience…

Încă un lucru: genul ăsta de artiști (precum Karmin) o să intre instantaneu la închisoare în curînd, odată ce SOPA o să fie aprobată. De ce e relevantă o lege dată în SUA pentru noi? Păi este – pentru că banii sunt acolo, și tot ce înseamnă Internet se supune legilor celor mai bogați. Dar despre asta, poate, în altă postare.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.