Look at me now – Various

Am avut destul de mulți oameni care mi-au spus că eu nu le știu cu hip-hop-ul, și că-s varză (asta doar pentru că i-am ținut partea lui Guess Who, stai să vezi cînd o să vină articolul ăla despre Puya ce de înjurături o să-mi primesc).

Și pentru ei, am niște hip-hop adevărat. Chris Brown i-a strîns pe Lil’ Wayne și Busta Rhymes pentru Look at me now. Un stil minimalist – fără prea multă instrumentație, pentru că atenția trebuie să fie pe ce zice Busta. Și la cît de repede spune ce spune – pentru că acolo e tot farmecul.

Atît de mare e farmecul încît o să găsiți o sumedenie de imitatori pe Youtube. De exemplu această fată:

Great skill, I said. Asta pînă cînd am văzut această interpretare. Trupa se numește Karmin, și au devenit celebri pentru o înregistrare a piesei Look at me now, în care versurile rap sunt livrate de solistă, iar partenerul este backup singer pentru refren (dacă se poate numi așa).

Interpretarea e mult mai melodioasă – și (pentru cei care mai suportă un videoclip) ceea ce reușește să facă solista este fantastic: live, la show-ul lui Ellen Degeneres, make-up on and audience…

Încă un lucru: genul ăsta de artiști (precum Karmin) o să intre instantaneu la închisoare în curînd, odată ce SOPA o să fie aprobată. De ce e relevantă o lege dată în SUA pentru noi? Păi este – pentru că banii sunt acolo, și tot ce înseamnă Internet se supune legilor celor mai bogați. Dar despre asta, poate, în altă postare.