Loredana, regina telemanelelor

Nu-mi vine să cred. Au stricat-o şi pe asta.

Destul că ne-au stricat actori mari (precum Dinică) punîndu-i să joace în telemanele. Destul că acum toate gospodinele României suspină după Medalion (nume de ţigan, cică, deşi bănuim că ar fi trebuit să fie Medalion Zidane-Figo Hagi). Acum au mai stricat şi ultima urmă de cultură ţigănească ce ar fi fost diferită de manea. După ce Loredana a fost acea care a avut curajul să cînte muzică populară românească şi să nu sune a manea, acum banu’ vorbeşte, mîncaţ’aş, şi pentru bani stricăm şi ceea ce a făcut bine tovarăşul de peste Dunăre Bregovic.

Aşa că pentru următoarea sau anterioara sau cine ştie a cîta telemanea media pro despre ţigani, Loredana a reuşit să strice unul din puţinele acte culturale pe care le respectam. Pe scurt, Ederlezi. Aici originalul:

Pentru că mi-e ruşine să dau aşa ceva pe blogul meu, căutaţi voi “Loredana – Regina” pe youtube, că nu vă pică galoanele. De la început nu pare altceva decît o altă manea, care, mai rău, începe în spaniolă. Şi care apoi, ŞI MAI RĂU, continuă în româneşte. Şi apoi in rromanes, că mai nou rromanes e pentru români ce era spaniola acum 5 ani.

Destul că e o adevărată cacofonie să foloseşti trei limbi în aceeaşi piesă. Dar mai rău e să treci de la manea la Ederlezi prin hip-hop, să inlocuieşti cîntecul şi vocea aceea superbă cu schelălăieturile Loredanei, iar probabil cel mai oribil lucru este să încheie cu satisfacţie: “Eeeeeeeeeeeeeeu sunt reginăăăăăăăă peste şatra mea”.

Eşti, Loredană dragă, eşti. Ţi-am mulţumi dacă n-ai fi, dar oricum acum e prea tîrziu.

Încă o victorie a subculturii în ţara noastră. Să ne bucurăm. Şi data viitoare să aruncăm cu pietre, că aşa ne învaţă cei de la trustul Intact.

PS: în alte ştiri, însă, Media Pro aduce primul Emmy pentru o ştire de televiziune.

PPS: Fără legătură: Pentru vocea raţiunii şi ascultarea argumentelor care vin şi din cealaltă parte, am descoperit (ce mare descoperire) http://www.icr.ro/. Nu de alta, dar am încetat să cred că răul şi binele sunt absolute.


One Reply to “Loredana, regina telemanelelor”

 1. Laura

  Duuuamne, iarta-i ca nu stiu ce fac

  1. Ederlezi m-a facut sa plang. Mi-a adus aminte de Pisica alba, Pisica neagra. E in sine o melodie destul de emotionanta.

  2. kitsch-ul romanesc a la super acasa Acasa tv, cat si -asa cum bine ati spus- telemaneaua sunt concepute pentru cei care iau apararea acestui videoclip superoriginar (woops, cred ca trebuia sa spun original, with bunnyrabbitears) de pe youtube. Uneori citind comentariile e mai mult decat suficient. Si uneori vreau sa cred ca acele comentarii au o nota ironica,dar se poate si sa ma insel (ex culese de pe youtube, no offense: mah dar-ar diareea in toti kre postati in contra clipului!!! Regina, chiar dak incepe luni [adica zic eu, ce are daca incepe luni, e zi cu ghinion la tigani, sau o forma subtila de ironie?], e CEA MAI BUNA TELENOVELA ROMANEASCA la acelasi nivel cu INIMA DE TIGAN!!!
  asa k dak nu va place NU MAI INTRATI manca-v-as ochii!!! si ex 2: ba da chiar credeti ca intereseaza p cinjeva cine si cum o canta? p mn cu siguranta nu. am asc ederlezi si clar suna mai bn “melodia copiata” – like… wtf?) Ah, si ce e mai tare decat un pic de sort of latin hip hop?

  3. off, au, inima mea, am uitat, da’ noroc ca am ochelari Armani.

  4. a, ca sa nu trollez, cum adica nu poti concepe viata fara moarte? Cine se gandeste la moarte? Sa mergi descult prin lumina?… no, e un lucru pe care nu l-am incercat. Poate ma tai cu cioburile de la bec, dar aia e problema mea.

  5. Ma intreb ce cauta toti romanii aia albiciosi intr-o telnovela cu tigani. Pesemne ca am evouluat si noi, ne plac tiganii mai mult dacat inainte. Mai ales tipa aia blonda, care inteleg ca o sa fie “Regina” (ce nume pompos!) care a jucat si in Razboiul sexelor. Se pare ca s-a reprofilat. Rrru-si-ni-caaa! Cred ca toti visam acum ca avem origini tiganesti. Eu chiar ma gandesc serios, mai ales ca am cateva rude mai bronzate =]

  6. Imi pare rau ca am scris atat de mult, dar asa suntem noi, ne place sa ne intindem la vorba. Noi, adica rromii. Dar postarea aceasta cu loredana/acasa-teve/telemenovele vs Ederlezi si rromi chiar a atins o coarda sensibila. Satra e palatuuul meuuu! Si alte cuvinte ciudate care da bine la mese!

Comments are closed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.