Lucruri care mă fac să zic: Opriți planeta, vreau să mă dau jos!

Sunt momente în care, luînd o pauză, te simți asaltat de prea multe lucruri la un loc. Genul de lucruri care te fac să-ți zic: Măh, eu cînd m-am născut, am greșit planeta. Opriți planeta, că eu vreau să cobor!

Uitați cîteva exemple:

1) Oameni care se uită nostalgici către trecut și tot o dau înainte cu cît de bine era înainte. Nu era. Lăsați-o moartă.

2) Oameni care cred că au o gîndire diferită de cei de la punctul 1, dar nu pot să-și dea seama că există o diferență majoră între atunci și acum. Dovadă acest articol care se contrazice teribil – să nu-mi zică cineva că acum îi e frică să vorbească cu un străin, sau alte lucruri de genul ăsta.

3) Oameni care scriu România cu doi R (Rromânia/rromâni/etc.) și după aceea sunt uimiți că sunt tratați ici-colea ca niște țigani. Cît timp gîndești că ești unul, vei fi tratat ca unul.

4) Discuțiile absolut insipide despre cît de mult fură Udrea. Ok, am înțeles, fură. Am înțeles, vă place de Udrea că e țață și răspunde. Dar mai lăsați-o moartă cu frunza de pe logo-ul ăla, că obosim cu toții.

5) Feministe de tipul Medusei care văd cînd, vezi doamne, femeile sunt terfelite, dar nu se uită cînd în aceeași familie de spoturi, bărbații sunt batjocura.

6) Evangheliștii de ziua a opta ai lui Al Gore, care au lăsat-o mai moale cu încălzirea globală, dar au schimbat-o în "climate change" pentru sună mai vag și oricum e o chestie care se întîmplă natural. Pentru că da, climatul s-a schimbat de-a lungul timpului de N ori. De-abia aștept să-i văd cu ‘activitatea solară produsă de om’. 😀

7) Revenind la feministe: feministe care explică în detaliu cum trebuie să-ți cer scuze cînd faci o greșeală față de ele. Sunt dezamăgit, de la niște femei tehnice mă așteptam și la un pic de creier. Sau demnitate. Păcat.

8) Revenind la România, oamenii care se plîng de cît de nașpa e România, care de fapt se comportă ca un copil care mănîncă bătaie constant în cartier și tocmai a găsit pe unul pe care să-l bată. Am înțeles, nu vă place, e mișto să faceți mișto de România, dar ceva nou nu aveți?

9) Hippies care dau din nas la tot ce le zici: dacă mănînci X nu-i bine, dacă bei Y nu-i bine, nici apa nu-i bună că e îmbuteliată, dar nu-i bună nici dacă nu e îmbuteliată.

10) Ăia cu campania lor despre cum rromii sunt călcați în picioare, dar care tac cînd rromii sunt deportați pe drept cuvînt înapoi în România. Ah, stai, nu mai e valabilă? Faceți și pe-acolo o campanie de-asta, că poate poate ei se înduplecă și nu-i mai calcă în picioare.

Mai sunt multe, dar o listă de 10 ajunge deocamdată.


15 Replies to “Lucruri care mă fac să zic: Opriți planeta, vreau să mă dau jos!”

 1. Raul

  E ușor să fii împotriva multor lucruri, să critici în stânga și în dreapta. Dar greu să fii pro ceva și să susții o cauză. Pentru ce lupți tu? Care ți-e scopul nobil?

  Te întreb ca prieten 🙂 Pari confuz și fără direcție în reproșuri/retorică.

 2. machiavellian

  Ei, medusa alias Tudorina ramane intotdeauna haioasa. N-o sa uit niciodata scena cu “sufragetele antiavort”, e din aia de fotografiat, pus in rama si aratat nepotilor ca si contraexemplu de rigiditate intelectuala si cultura luata numai din Cosmopolitan sau Elle. Nu trebuie bagata ea prea mult in seama, numai sa mai intri din cand in cand pe blogul ei si sa razi in hohote, mai ales la comentarii. :))

  (Cel mai amuzant e cand citeaza tot felul de shtudii, numai de ea stiute, si cand e rugata sa le dea exact, “nu mai stie ea pe unde sunt, dar exista” 😉 )

 3. Bogdan Glavan

  Nu ma contrazic deloc. Mai citeste. Ceea ce sustin este ca nivelul de viata al romanilor nu s-a modificat esential fata de 1990. Unde e contradictia?! Nu am afirmat nicaieri ca acum nu avem libertate de expresie.

  Insa daca suntem liberi sa spunem lucrurilor pe nume nu inseamna automat ca o ducem mai bine. De fapt, se poate sa o ducem mai prost.

 4. Raul

  Eu doar cred că alegi calea ușoară. A fi contra celor contra 😉 nu e a fi pro ceva. Și e ușor să “bash” pe oricine. Dar de obicei “bully”-ismele sunt ignorate de cei cărora le sunt adresate.

  Eu înțeleg ce zici tu aici, dar pare că te iei la trântă cu toată lumea și cu 10 subiecte mai mult sau mai puțin legate, alergând nu după, ci contra a 10 iepuri. Și scopul?

 5. Dorin

  Mi se pare absolut sinistru faptul că tu compari viața dinainte de revoluție cu ce se întîmplă acum. Cum poți compara niște oameni care nu puteau vorbi cu un străin cu niște oameni care acum măcar pot face chestia asta.
  Faptul că înainte oamenii erau întreținuți de stat și acum trebuie să trăiască pe munca proprie și nu sunt în stare să o facă decent, și aleg în mod constant pe acei idioți care le promit că îi vor întreține.
  Îmi pare rău că încurajezi depravarea morală în care trăim, deghizînd-o în chestii patetice gen ‘țara asta care nu e în stare să blablabla’.
  Și îmi pare rău dacă nu realizezi că ceea ce se întîmplă în România e succesul programării sociale a comunismului românesc.
  Serios. Chiar vrei să retrăiești ’87 doar ca să înghiți în sec vorbele pe care le-ai pus acolo?

 6. Dorin

  Nu sunt bully-isme. Sunt opiniile mele. E lehamitea mea. E locul unde eu exprim opinii, și eu scriu ceea ce simt.
  Vrei să alerg după un iepure? Cînd ești atacat din 10 părți, nu lași 9 să treacă și te iei de unul singur – nu de alta, dar o să trăiești cu impresia că cei 9 care au trecut sunt naturali, că vorba aia, nu i-ai respins la timp.
  Am tot dreptul să-mi apăr mediul în care trăiesc, și ideile în care cred. Nu e bully-ism, așa cum zici tu. I’m defending sh** here. 🙂

 7. Raul

  Din cauza asta pare trist 🙂 Suni ca o nurcă d-aia care a fost încolțită de pe peste tot pentru prea mult timp și acum atacă orice mișcă.

  Ai nevoie de o pauză/concediu/relaxare și o porție bună de je m’en fous 🙂

 8. Z

  Dragilor, aveti memorie scurta 🙂 eu imi amintesc mult mai multe lucruri 🙂

  Imi amintesc brutaria unde stateam de la ora 4 dimineata la coada, ca poate pana seara reusesc sa ajung in fata, imi amintesc bananele verzi, puse de mama pe dulap, sa se mai coaca… imi amintesc bomboanele jalnice cu gust intepator de portocale, pe care le bagau rar de tot la alimentara si batoanele ROM (si acum am frisoane cand ii vad reclama la TV … “senzatii tari, romanesti”). Imi amintesc caldura insuportabila de pe stadionul Tractorul, la un 23 august, unde ne tineau ca pe vite la expozitie, grijile ca nu voi fi facut pionier pentru ca m-am batut cu un coleg, autocarele cu germani care se uitau la noi ca la cimpanzeii de la zoo, Craciunurile la bunici facute pe intuneric… si multe, multe altele.

  Trecut si eu de 30 (nu doar Dorin se poate plange de asta), ma declar obosit sa tot replic “Amice, eşti… idiot!” celor care regreta vremurile acelea.

  Inchei prin a va saluta pe amandoi 🙂 Constat ca ati ramas aceiasi oameni lucizi 🙂

 9. Blue

  Pai e foarte usor, din perspectiva economica.
  Pe atunci aveau bani, datorita faptului ca nu aveau pe ce ii cheltui. In plus, intretinerea era subventionata.
  Acum, ar avea pe ce cheltui, dar nu au destul.
  Si, din perspectiva asta simpla, se considera mai saraci decat atunci.

Comments are closed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.