Lupul (moralist) de pe Wall St.

wowst Internetul a decis. Oscarul va merge la Leonardo di Caprio pentru rolul din Wolf of Wall Street. Și ar fi păcat, pentru că băiatul ăsta a jucat chiar și în filme bune.

Nu că Lupul nu ar fi un film bun. E un film bunicel spre mediocru, un Casino cu personaje mai plictisitoare, cu Margot Robbie pe post de Sharon Stone arătînd mult mai mult și jucînd mult mai puțin.

Pentru că Lupul nu e un film oarecare. E o propagandă moralistă de tip nou, este un subversiv manifest #occupy, este filmul pe care toată lumea vrea să-l vadă ca să saliveze după stilul opulent al ceea ce cred ei că este “the 1%”. 

Din păcate eu nu am rezistat. După 70 de minute în care nu se întîmplă absolut nimic, în care nu am niciun atașament față de niciun personaj, am decis că am avut parte de suficient supliciu și am părăsit sala.

Singurul lucru pe care îl vezi e dezmățul noilor îmbogățiți, care pendulează în obscenități și extravaganțe. Nu am mai rezistat la ideea de a mai vedea încă 110 minute de așa ceva, așa că am decis că a fost suficient.

Nu pot să zic că Leonardo di Caprio joacă bine. Nu știu dacă merită Oscar-ul pentru acest rol. Nu pot să zic nici măcar că Lupul de pe Wall Street ar fi un film prost.

E doar un lup moralist, plictisitor în primele 70 de minute. Voi cum ați rezistat la el?


10 Replies to “Lupul (moralist) de pe Wall St.”

 1. eftimie

  Eu am inceput să mă enervez de când l-am văzut pe Jonah Hill. Nu-l suport pe Jonah Hill. Apoi am început să mă enervez când am văzut citate din acest escroc în Ziarul Financiar, cu poza lui DiCaprio. Plm, a devenit cool să fii escroc de parcă ăla nu ar fi furat de la amărâţi. The Great Gatsby e mai făinuţ, e mai la sentiment. Tot cu DiCaprio.

 2. Dorin Lazăr

  Am văzut The Great Gatsby, și sunt de acord, e mai făinuț, mai la sentiment. Aici nu mi se pare că e vina lui DiCaprio. Aici e un scenariu atît de plictisitor pe care au încercat să-l salveze cu tipa aia goală.

  Pe Jonah Hill l-am ignorat; în fond, știam dinainte la ce film merg, și că joacă în el. Dar la un moment dat pur și simplu mi s-a părut prea mult, și mi-am dat seama că mi-e mai util să mă uit la iarbă cum crește decît să văd filmul ăsta.

 3. __Vali

  Nu va mai pierdeti vremea cu prostii, Matthew McConaughey, care are de altfel un mic rol și în Wolf of Wall Street, va lua Oscarul anul asta 😉

Comments are closed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.