Un manifest feminist pe gustul meu

Părerea mea despre feminism nu e dintre cele mai măgulitoare, după cum bine știți. Mi se pare că metodele pe care le abordează feminiștii (și vă asigur că mulți “bărbați” sunt feminiști) sunt idioate și ineficiente. Feminismul nou vine cu chestii precum “obligativitatea reprezentării în proporție de cel puțin 30% a femeilor în Parlament”, care ar forța ignorarea votului populației, și pe care persoane ca Medusa, lefțeaua mea favorită, le recomandă ca naturale și necesare.

Am reclamat metodele feministe destul de des. Violența îndreptată contra femeilor are ca adversari pițipoancele care ocupă mall-urile iar în Toronto lupta contra violenței se ascute mergînd pe tocuri. Dincolo de cruzimea inerentă din spatele acestor gesturi, care transmit un dispreț real față de adevărata problemă a violenței îndreptată contra femeilor, adevărata problemă rămîne neatacată. Astfel de acțiuni sunt o supapă pentru cei care chiar ar putea ajuta contra acestei probleme, devenind un soi de couch-activism la care se mai face un pic de mișcare.

Însă feminismul ‘bun’ e mai rar văzut, și pentru asta merită scos în evidență. Îmi place foarte mult feminismul cînd, în loc să impună cote și să taie din drepturi, deschide orizonturi pentru fete și femei. De-asta am admirat clipul despre geek-girls, și de data asta pot să vă arăt ceva și mai fain: o șansă pentru fete să ‘intre în rînd cu lumea’. GoldieBlox, un producător de jucării, a făcut un prim pas pe care feminazi ar fi trebuit să-l facă de multă vreme, și anume să ofere o opțiune. Și aici e una din reclamele lor:

Asta înseamnă să faci ceva, efectiv, nu să stai și să pretinzi cote. Să ajuți în educație, nu să reeduci sau să speli pe creier. Să oferi o opțiune, nu să o impui. Lucru greu de digerat de feminazi, care vor de fapt accesul la ciolan, la legi, unde pot să distrugă în liniște în văzul tuturor.

Ce zice reclama asta într-un mod subtil e că, de fapt, problema fetelor care cresc sunt celelalte femei din jurul lor, care le bagă pe gît prințese, care le bagă pe gît că trebuiesc să fie salvate, că altcineva trebuie să muncească pentru ele, așa cum feministele spun că femeile merită să primească mai mult pentru că sunt femei, cu alte cuvinte pentru faptul că au organele sexuale și conformația corpului pe modelul de femelă Homo Sapiens. Drept urmare, trebuie reprezentate în parlament, minimum 30%.

Mai dați o dată click pe clipul ăla, că e mișto, și mai taie din gustul amar pe care mi-l lasă numai ideea de feministe.


One Reply to “Un manifest feminist pe gustul meu”

Comments are closed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.