#MarșulCavaleriei – #CavalryMarch 2015 – Brașov

Prima armată străină care să ne folosească infrastructura rutieră pentru deplasare dar și pentru PR este cea americană. Cred că e un lucru foarte fain ce s-a întâmplat zilele astea, cu aliatul nostru prezentându-se alături de trupele armatei române pe străzile orașelor din România. E un gest simplu, dar cu încărcătură – am văzut oameni emoționați, oameni entuziasmați și oameni curioși înghesuindu-se să vadă al doilea escadron al Regimentului al doilea de Cavalerie al Statelor Unite.

A fost o mișcare inspirată de PR, și sincer, mi-aș dori să văd mai multe astfel de evenimente din partea Armatei Române. Americanii au fost primiți cu prietenie și, la rândul lor, au fost foarte deschiși cu cei prezenți. Nu a fost o demonstrație de forță, ci, mai degrabă, o declarație de prietenie de care cred eu că românii simțeau că au nevoie.

Nu au existat pancarte cu “70 de ani prea târziu”, sau “американцы, иди домой!”. Am văzut doar oameni curioși salutând fericiți armata americană și pe vânătorii noștri de munte.


9 Replies to “#MarșulCavaleriei – #CavalryMarch 2015 – Brașov”

 1. Mircea

  cand o fac rusii e demonstratie de forta, cand o fac americanii nu e demonstratie de forta. ma lasi?
  in ambele cazuri tot PR ii zice.
  parca nu erai fan armata, candva ziceai ca nu ii vezi rostul.

 2. Pingback: Scurte despre Brașov: țepari, Frühlingsfest, caravana meseriilor, tavane picate, #MarșulCavaleriei, mistere ale științei, “muzeu retrocedat”. Bonus: de ce nu are Brașovul autostradă | Manuel Cheta
 3. Mircea

  n-am auzit de “parade” ale rusilor care sa se lase cu victime, dar poate ai dreptate, ce stiu eu?

 4. Sabotor

  @Mircea
  tu nu-ti dai seama ca s-au saturat oamenii de rusi pana peste cap? Ai uitat cumva ce ne-a adus “fratele” de la rasarit? Si n-or fi americanii perfecti, au anumite interese, nu ne ajuta ca au o slabiciune pentru noi, da’ s-a vazut care-i diferenta dintre americani si rusi. E suficient sa te uiti la Korea, sa vezi ce face influenta americana si ce face cea ruseasca.

 5. Mircea

  n-am nimic de obiectat.
  eu doar am plecat de la o afirmatie cu care nu sunt de acord, cum ca nu fost o demonstratie de forta.
  bullshit. poate nu una la scara mare, dar a fost.

Comments are closed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.