Mascarada asta numită guvernare şi alte urări de anul nou

Mă amuz deosebit la felul în care FSN-ul reunit guvernează România. Facţiunea pretinsă de dreapta, numită PD-L, e îndeosebi penibilă – asta pentru că mai există miză pentru ei pentru anul viitor – puntea marinarului trebuie curăţată cu mopul în fiecare dimineaţă, ca să fie curată ca o lacrimă la anul, nu?

M-a amuzat imediat cum ştirile s-au schimbat din: “Băsescu se întîlneşte cu Leanţa Udrea în Predeal” cu “Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, s-a dus la celebrarea zilei de naştere a Ministrul Turismului, doamna Elena Udrea, pe Valea Prahovei”. Aşa de înfometaţi de titluri, nu s-au făcut să facă rabat la folosirea lor. S-au grăbit însă să taie din indemnizaţia pentru creşterea copilului… Totul pentru: a elimina discrepanţele şi a realiza un efort de solidaritate”. Nu contează că mamele respective contribuie la bugetul României mult mai mult decît altele; mă întreb de ce nu reduce tovarăşul Boc şi impozitele la o sumă fixă, să zicem pragul minim pentru fiecare individ, într-un efort de a elimina discrepanţele şi a realiza un efort de solidaritate?

Dar să trecem peste lucrurile serioase. E anul nou – şi urmează un an deosebit de ceilalţi de pînă acum şi de cei de după el. Singurul 2009 din această eră va fi un an greu, dar poate fi depăşit. Nu este sigur, nu se ştie niciodată, poate că 2009 va fi un an interminabil ce nu va putea fi depăşit. Chiar şi-aşa, guvernul Boc are pentru noi o soluţie unică în lume. Să rămînem într-un 2009 perpetuu pînă reuşim să trecem de el.

Aşa că vă urez un an 2009 cît mai scurt, şi toate cele bune. Avem noi artişti în scenă… Prostănacul şi idiotul satului conduc România; un singur lucru ne mai rămîne: să rîdem. Aşa că să rîdem cît mai mult (sau cît mai puţin) în 2009. Cum vreţi 🙂

Ne auzim la anul.

PS: (later edit) Cu un Boc, garant al speranţei noastre că anul 2009 nu va fi aşa de rău, mi s-a făcut deodată teamă…


3 Replies to “Mascarada asta numită guvernare şi alte urări de anul nou”

 1. lmsasu

  An greu: mie mi se pare poveste de adormit copiii. Pai de nu’s cati ani se scumpesc toate la inceput de an. Credeti ca va fi ceva deosebit? noi avem deja imunitate… copiii care se nasc in perioada asta au gena formata. Criza va fi o frectie pentru noi.

  In ce priveste eliminarea discrepantelor, nu au inceput chiar de unde trebuia: ce-ar fi fost sa porneasca de la parlamentari si salariile/pensiile lor umflate? e drept ca sunt cateva sute, dar si mame sunt doar vreo suta si ceva de mii… cred ca de la parlamentari s-ar obtine mai mult. Oricum au ajuns sa produca legi pe a caror aplicare altii o amana indefinit. Macar mamele fac ceva constructiv.

 2. medusa

  cred ca un plafon de 1000 de euro pentru indemnizatia pt cresterea copilului e rezonabil.
  Aici nu e vorba de o plata conform contributiei (asa cum gresit a lasat sa inteleaga madam Bahmuteanu-Prigoana) ci de un ajutor social facut cu scopul de a creste natalitatea in Romania. Pana acum femeile cu venituri medii-mari nu primeau decat 800 de ron, ceea ce era cu adevarat o piedica pt ele. Acum, 1000 de euro poate fi considerata o suma generoasa, privind un pic si la faptul ca se acorda pe o perioada f lunga – 2 ani.

 3. dorinlazar

  @medusa: ţie nu ţi se pare ciudat faptul că o indemnizaţie este redusă pentru a reduce ‘inechităţile sociale’ de către un partid ce se pretinde de dreapta? Ca să îţi pun în perspectivă o treabă: pînă acum a funcţionat aşa. Cum de asta e soluţia salvatoare? Şi doi: de ce reduce treaba asta inechităţile sociale? Nu plătim aceleaşi taxe = nu sprijinim statul român în mod egal. Mi se pare normal ca o mamă care plăteşte taxe pentru 10000 €/lună să primească semnificativ mai mult decît o mamă care cîştigă salariul minim. De ce? Pentru că aşa e ‘echitabil social’.
  @lmsasu: perfect de acord. Vreau să văd şi eu alte metode mai realiste de a reduce ‘inechităţile sociale’. Şi mai ales mai de dreapta. Nu de alta, dar miroase prea tare a întoarcere la comunism.

Comments are closed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.