Massive Attack – Teardrop

Piesa asta este pentru mine ca un prieten vechi și drag pe care îl regăsesc de fiecare dată așteptîndu-mă să mă reîntorc. Îmi aduce aminte de vara nebună de la sfîrșitul clasei a XII-a, cu un 5.45 la bac la română, cu multe multe cărți de mate, cu primul job și admiterea la facultate unde credeam că nu am nici o șansă. Cu după-amiezile lungi în care stăteam să fac exerciții pe măsuța rabatabilă pe care o băgam sub pat cînd vroiam să ies din cameră, cu caietele mari studențești, cu sute și sute de exerciții.

Și-atunci, tot ce aveam era radio-ul și MTv – pe vremea cînd programul MTv era făcut din muzică, nu din cocălărisme. Așteptam cu nerăbdare să aud un Teardrop, Sly sau Karmacoma; așteptam cu nerăbdare să mai aud un Bjork, un PJ Harvey, un Sneaker Pimps sau Portishead.

Teardrop însă avea acel videoclip ‘jaw-dropping’ care merge atît de bine cu muzica încît te unge pe suflet. De aceea, Massive Attack a fost pentru mine un spectacol complet: muzică și imagine, îmbinate cu multă măiestrie. Și vă las în compania lui Teardrop.

6 Replies to “Massive Attack – Teardrop”

    1. Cool! Recomand sa incepi cu cel mai bun album al lor, Heaven or Las Vegas. Toate piesele sunt tari.

Comments are closed.